Burgemeester Bevers mocht het lintje doorknippen. © Ward Bosmans

Franse pakjesdienst Colis Privé opent logistiek centrum in Willebroek

Willebroek -

Donderdag mochten burgemeester Eddy Bevers (N-VA) van Willebroek en het management van Colis Privé het lintje doorknippen van een gloednieuw logistiek distributiecentrum in MG Park De Hulst. Het gaat om een magazijn van 9.032 vierkante meter dat volledig energieneutraal werkt.

Ward Bosmans

Het Franse pakjesbedrijf rolt er zijn Belgische activiteiten uit en verwerkt er momenteel zo’n 10.000 pakjes per dag. Tegen 2023 moeten dat er een 40.000-tal worden. Bovendien zet Colis Privé ook grote stappen om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren. Zo wordt het gebouw volledig met warmtepompen verwarmd en rijdt 90% van de bestelwagens volledig elektrisch.

Colis Privé is een van de grootste pakjesbezorgers van Frankrijk. De Franse e-commercespeler is met de oprichting van Colis Privé België officieel begonnen met zijn internationale uitbreiding. In Willebroek werken 23 vaste medewerkers en een 25-tal mensen met een interimcontract.

VLNR: Bart Sasse, burgemeester Bevers en Peter Henderickx van Colis Privé. © Ward Bosmans

“We zijn enorm tevreden met onze snelle ontwikkeling in België: onze vijftig Belgische werknemers kunnen nu al aan de slag in het nieuwe magazijn, van waaruit zij dagelijks maar liefst 10.000 pakjes bij de klanten thuis kunnen bezorgen. Dankzij de sterke groei van de e-commerce, kunnen dat er tegen 2023 zelfs 40.000 per dag worden. De bouw van het nieuwe magazijn speelde dan ook een sleutelrol in onze ontwikkelingsstrategie”, zegt Bart Sasse, Algemeen Directeur Colis Privé International.

Vanuit het nieuwe sorteercentrum bedient het Franse pakjesbedrijf zowel binnen de Belgische als de Luxemburgse markt 150 koeriers. Dat aantal zal in de komende jaren opgedreven worden naar 450. Bovendien zal 90% van de pakjes met volledig elektrische wagens tot bij de klanten thuis worden bezorgd.

Het gebouw is volledig energieneutraal © rr

Burgemeester Eddy Bevers van Willebroek is erg blij met de komst van Colis Privé. “Dit is het op één na laatste bedrijf dat zich hier op MG Park De Hulst komt vestigen. Met zo’n 500.000 vierkante meter is dit het grootste bedrijvenpark van Vlaanderen. Na negen jaar bouwen zal de site tegen eind dit jaar volledig afgewerkt zijn, goed voor bijna 280.000 vierkante meter aan kantoren en magazijnen. Dankzij die ontwikkelingen zijn er in de regio zo’n 1.500 jobs bijgekomen, verdeeld over twaalf bedrijven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners