Luc, Steven en Bjorn vieren zaterdag samen hun DJ-jubileum. 

Luc, Steven en Bjorn vieren zaterdag samen hun DJ-jubileum. © AF

Zaterdag is PC Witgoor het Tomorrowland van de Kempen

Dessel -

PC Witgoor is zaterdag het mekka voor een avond fuifplezier met een vleugje nostalgie, want onder de noemer ‘The Party – 40 DJ LDD, 20 DJ Prosit en 20 DB STU’ houden de drie Kempense deejays een groot verjaardagsfeest.

Annelies Frederickx

Luc Vanwalleghem staat veertig jaar achter de draaitafels als DJ LDD en dat viert de Desselse deejay met twee collega’s. “Zowat drie jaar geleden, tijdens het organiseren van het verjaardagsfeest voor vijftig jaar DJ Django, beseften Bjorn, Steven en ik dat we net op hetzelfde moment een jubileum te vieren hadden”, begint Luc Vanwalleghem zijn verhaal. “Eigenlijk zou ons feest vorig jaar in oktober plaatsvinden, maar om de gekende reden hebben we het moeten uitstellen tot dit weekend. Het zou uiteraard stom overkomen om nu op de affiches telkens +1 te zetten en daarom bleef de naam ‘The Party – 40 jaar LDD, 20 jaar DJ Prosit en 20 jaar DB STU’ behouden.

Bjorn Proost, alias DJ Prosit, vindt het alvast een hele eer om zaterdag met zijn grote voorbeeld achter de draaitafel te staan. “Als kind speelde ik radiootje en zo is de microbe gegroeid”, verklapt Mollenaar Bjorn Proost. “Toen ik in mijn tienerjaren op stap ging en DJ LDD aan het werk zag, wilde ik staan waar Luc stond. Hij is dus zonder meer een groot voorbeeld voor mij. In zijn beginjaren waren deejays echte vijanden van elkaar, maar wij werken best wel nauw samen. Wanneer iemand van ons drieën geen tijd heeft voor een opdracht, worden de andere namen doorgegeven als mogelijke vervangers.”

Confetti, slingers en vuurwerk

Het verjaardagsfeest van de drie deejays belooft spektakel te bieden. “We mikken niet alleen op jeugd, maar ook op 30-, 40- en 50-plussers”, legt Desselaar Steven Proost (DB STU) uit. “We kochten kilo’s confetti, slingers en vuurwerk. Zaterdag zal PC Witgoor het Tomorrowland van de Kempen zijn. We feesten trouwens voor het goede doel, want de opbrengst gaat naar de jeugdafdeling van Rode Kruis Dessel-Retie. Kaarten zijn in voorverkoop te verkrijgen bij ‘t Herenhuys (Mol), PleXat (Dessel), De Keeper (Witgoor), Kor (Retie) en Swiss Bedding.” (af)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio