De Essense bibliotheek heropent officieel op zaterdag 23 oktober. 

De Essense bibliotheek heropent officieel op zaterdag 23 oktober. © RR

Bibliotheek zwiert officieel deuren opnieuw open met helft meer leden en 10.000 extra boeken

Essen -

De bib viert op zaterdag 23 oktober feest en trekt meer dan ooit de digitale kaart. De bibliotheek kreeg niet alleen een nieuw softwaresysteem, maar ook een upgrade. Alle leden zijn tussen 9.30u en 15u welkom om de vernieuwde bibliotheek te ontdekken.

Tussen 6 en 18 oktober schakelde de bibliotheek over op een nieuw softwaresysteem qua ontleningen. Dat gebeurde bij alle gemeentelijke bibliotheken, maar in Essen werd van die sluiting gebruik gemaakt om de bib een upgrade te geven.

Ook al heropende de bib begin deze week de deuren, de officiële heropening volgt op zaterdag 23 oktober. Dan worden ook de resultaten van één jaar Essen leest voorgesteld. Dat is een uniek project met zeven schoolbibliotheken in Essen. Zo steeg het ledenaantal met vijftig procent, dankzij de instap van meer dan 1.500 schoolkinderen, én werd de collectie uitgebreid met een vijfde, goed voor maar liefst 10.000 extra boeken.

De gemeente en bib zorgen verwelkomen elke bezoeker zaterdag met een hapje en een drankje, muzikale omkadering en een kleine attentie. (ella)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio