Schepen May Aernouts test de beweegbank uit onder leiding van coach Noortje (rechts). 

Schepen May Aernouts test de beweegbank uit onder leiding van coach Noortje (rechts). © Neel Vermeiren

Route in beweging start aan beweegbank

Wuustwezel -

Het lokaal bestuur heeft een beweegroute van 4 km uitgestippeld. De route start aan een beweegbank op het Achter d’Hovenplein naast dienstencentrum Ter Wezel.

De ouderen adviesraad vroeg de realisatie van een beweegpark om het laagdrempelig bewegen te stimuleren. Ook de raad voor Gezondheid en Welzijn was dit idee erg genegen. “Daarom voorzagen we de nodige budgetten”, vertelt schepen voor Welzijn May Aernouts (CD&V). “Het is een route in beweging geworden. Een toegankelijk wandelparcours van 4 km vertrekt bij het dienstencentrum. Daar staat de beweegbank. Hier kan je allerhande bewegingen doen.” Die oefeningen staan beschreven op de bordjes op de bank. Leerkrachten LO, kinesisten of sportverantwoordelijken van een vereniging kunnen een korte opleiding volgen. Bij de bank staat ook de volledige route op kaart met de bewegwijzering die je moet volgen.

“Op de route lieten we enkele laagdrempelige beweegtoestellen plaatsen”, vult May Aernouts aan. De route zal volgens de schepen ook regelmatig wijzigen. “We voegen beweegitems toe en er zijn plannen om langs te gaan bij de revalidatieweide van Marc Herremans. Er komen ook activiteiten zoals bijvoorbeeld een paaseierentocht, een vakantiezoektocht, een kaboutertjeswandeling. Door regelmatig iets met deze route te doen, blijft ze boeiend en verrassend. Met deze route willen we vooral preventief inzetten op de gezondheid van onze bewoners.” De technische dienst van de gemeente zorgde voor de praktische uitwerking.  (vw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio