Binnen dringen in het gebouw is niet zo moeilijk.  

Binnen dringen in het gebouw is niet zo moeilijk.  © Marc Peeters

Dieven stelen werkgerief van aannemers

Herentals

Onbekenden zijn tijdens de nacht van dinsdag op woensdag binnen gedrongen op de bouwwerf van de nieuwe stedelijke kunstencampus langs de Molenvest in Herentals. Ze namen er een aanzienlijke hoeveelheid werkmateriaal mee.

Overdag lijkt het een fluitje van een cent om het gebouw te betreden maar als de bouwvakkers hun dagtaak beëindigen, wordt de werf wel degelijk afgesloten. “Woensdagmorgen werd vastgesteld de toegangspoort geforceerd was”, weet commissaris Dirk Janssens van de politiezone Neteland.

“De inbrekers zijn dan naar de kelderverdieping getrokken. Daar zijn verschillende lokalen die gebruikt wordt door aannemers om materiaal en werkgerief te stockeren. Deze lokalen zijn allemaal slotvast, maar ook hier werden de toegangsdeuren geforceerd.” Er zijn een viertal benadeelden.

“De inventaris van de gestolen werktuigen is nog niet binnen, maar dat de omvang van de buit omvangrijk is, weten we al wel”, zegt Janssens. De technische recherche kwam ter plaatse om sporen op te nemen. De daders zijn voorlopig onbekend. (mph)

  

l

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio