© BFM

Industrieterrein in Wommelgem zonder stroom door breuk in hoogspanning

Wommelgem -

Een industrieterrein langs de Oelegemsesteenweg in Wommelgem zit donderdag al de hele ochtend zonder stroom door het stormweer. Verschillende omgewaaide bomen rukten enkele hoogspanningskabels af.

Volgens burgemeester Frank Gys (N-VA) werden de bomen langs de Oelegemsesteenweg onlangs nog nagekeken door een boomchirurg. “Die bomen waren dus perfect gezond, maar het probleem is dat ze met wortel en al zijn losgekomen omdat ze onvoldoende verankerd zaten in de bodem”, zegt hij. “Toen ze omvielen, hebben de wortels ook de waterleiding geraakt. Enkele bomen zijn op de weg terechtgekomen, enkele anderen leunen tegen de hoogspanning aan.”

Watermaatschappij Pidpa is ter plaatse om de waterleiding af te sluiten en te herstellen. Het water is gelukkig niet op de weg terechtgekomen, maar op enkele aanliggende percelen. Ook hoogspanningsnetbeheerder Elia is ter plaatse om de geraakte hoogspanning af te sluiten en te herstellen. Hoe lang het nabije industrieterrein nog zonder stroom zal zitten is niet duidelijk. Ook de Oelegemsesteenweg zelf blijft nog even afgesloten tot alle bomen zijn verwijderd.

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

jtp, blg