© Dirk Kerstens

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Vooral oudere mensen hebben vaak nood aan een gesprek”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Azad Rekani (28).

“Als je mijn job niet graag doet, kun je het niet volhouden. Maar ik doe ze met veel plezier. Al zes jaar ondertussen. Ik werk hier in een kleine buurtwinkel en sta vooral in voor het fruit en de groenten. Ik moet ervoor zorgen dat alles altijd goed aangevuld is. Een kleine buurtwinkel is gezelliger dan een grote supermarkt want er is veel meer contact met de klanten. We hebben vooral vaste klanten die ons en de winkel goed kennen. Er komen veel oudere mensen over de vloer, je voelt dat zij vaak nood hebben aan een goed gesprek. Dat maakt het heel persoonlijk. Zo bouw je een band op met je klanten en kan ik ook verder Nederlands oefenen. Ik zie mijzelf hier nog jaren werken, misschien wel altijd. Ik voel me hier thuis in deze winkel.”  

“Werken is niet alles natuurlijk. Ik woon in het centrum van Antwerpen en daar is genoeg ontspanning te vinden. Het liefst trek ik met mijn vrienden naar de Groenplaats om daar iets te gaan drinken. Daar is altijd iets te beleven. De afwisseling tussen de kleine buurtwinkel in Merksem en de drukte van de stad is heel fijn.” (rvre)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio