© Jan Brys

SBSO-school Zonnebos overdondert juryleden Strafste School van MNM

Brasschaat -

De juryleden van de wedstrijd “De Strafste School van MNM” kregen een overdonderende ontvangst van de leerlingen van SBSO-school Zonnebos Brasschaat. Het was leerling Keanu De Coninck die zonder dat de school het wist de nominatie in de wacht sleepte. Het verdict valt volgende week.

Het werd een onvergetelijke dag voor de 130 leerlingen van Zonnebos, de GO!-school gelegen in de Campus Coppens in Brasschaat. Zonder medeweten van de directie bezorgde de 16-jarige Keanu De Coninck zijn school een nominatie. Zonnebos is de enige school voor buitengewoon onderwijs die zich tot de 15 finalisten mag rekenen.

“Ik kwam hier in september terecht en voelde me meteen thuis. Via Tiktok kwam ik in contact met de Strafste School van MNM. Ik heb meteen een vragenlijst ingevuld en hoop nu maar dat we de strafste school worden. Telkens ik door de schoolpoort kom, valt mijn rugzakje met stress weg. ”, zegt Keanu.

De juryleden leven zich in.

De juryleden leven zich in. © Jan Brys

Directrice Machteld Aerts kreeg dan tot haar stomme verbazing een telefoontje van MNM met de vraag of de school bereid was de nominatie te aanvaarden. “Het zal wel zijn”, reageerde Machteld. “We hebben geen moment getwijfeld. We hadden ongeveer tien dagen de tijd om deze ontvangst in elkaar te steken. Iedereen heeft er enorm naar uitgekeken, er is keihard gewerkt. We zijn niet voor niets een warme school. Onze slogan luidt: “Samen elkaar sterker maken”.

Sander Gillis, Laura Govaerts en Joey Kwan van Radio MNM vielen van de ene verbazing in de andere. Ze kregen een rondleiding van een uur doorheen de school. Sander leerde meteen metsen, strijken en nog veel meer. De 130 leerlingen van Zonnebos boden de juryleden een dansje aan op de tonen van het schoollied. Meteen werd op de speelplaats een polonaise ingezet met juryleden, leerlingen en leerkrachten. “Leef je leven, echt alles geven” zo joelden de juryleden, duidelijk ondersteboven van deze heerlijke ontvangst. Ook de leerlingen waren onder de indruk, in die mate dat ze vergaten selfies te nemen met Sander en Laura.

Een koninklijke ontvangst.

Een koninklijke ontvangst. © Jan Brys

Op vrijdag 29 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt op MNM. De winnende school krijgt dezelfde dag een groot feest met onder meer Bazart, Metejoor, Grace en Tola OG. Zonnebos behoort tot de Invento Scholengroep.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio