Het slachtoffer werd in 2019 dood aangetroffen in een flat in het centrum van Berlaar 

Het slachtoffer werd in 2019 dood aangetroffen in een flat in het centrum van Berlaar ©  Joren De Weerdt

Rechter wil drie getuigen verhoren vooraleer uitspraak te doen in zaak van drugsdode

Berlaar

De correctionele rechtbank heeft donderdag nog geen uitspraak gedaan in de zaak rond de dood van de 33-jarige Kevin J. De man werd in februari 2019 dood aangetroffen in het appartement van Andrew B., in het centrum van Berlaar. Het gezelschap had drugs gebruikt. B. werd vervolgd voor schuldig verzuim omdat hij het naliet om onmiddellijk een ziekenwagen te bellen toen hij zag dat er iets mis was met Kevin.

De nabestaanden van het slachtoffer benadrukten tijdens het proces dat er volgens hen meer aan de hand was. Zo dook er na de dood van de man een berichtje op van iemand die beweerde dat er opzettelijk een overdosis zou zijn toegediend en was er sprake van een drugsdeal waarbij vals geld in het spel was.

Onder meer advocaat Bart Vanmarcke vroeg aan de rechtbank om enkele mensen op te roepen en hen te verhoren om meer te weten te komen over wat er zich precies heeft afgespeeld. Daar gingen de drie rechters nu op in. In de loop van de maand december wordt de zaak verder behandeld. (tdk)MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio