Frank Vandenbroucke en Els van Doesburg 

Frank Vandenbroucke en Els van Doesburg © Belga, Jeroen Hanselaer

Schepen van Doesburg haalt opnieuw uit naar Vandenbroucke: “Antwerpen heeft massaal gevaccineerd ondanks VDB”

Antwerps schepen Els van Doesburg (N-VA) geeft op Facebook kritiek op het vaccinatiebeleid van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. “Hij staat steevast op de rem”, schrijft ze. Ook het feit dat de minister blijft verwijzen naar de lagere vaccinatiegraad in Antwerpen zit van Doesburg dwars.

Eline Debie

Antwerps schepen Els van Doesburg deelde donderdagochtend een post op haar Facebookpagina waarin ze kritiek uit op Frank Vandenbroucke. De post komt er nadat de minister het woensdag in de pers had over de te lage vaccinatiegraad in een aantal gemeentes en steden, waarbij hij Antwerpen vermeldde.

LEES OOK: Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke: “De vierde golf komt eraan, en het wordt een forse”

“De houding van Frank Vandenbroucke stoort me steeds meer”, klinkt het. “Dat hij nog maar eens uithaalt naar de stad Antwerpen bijvoorbeeld. Een stad die met 84 procent van de volwassenen geprikt, een hogere vaccinatiegraad heeft dan heel Wallonië. Een feit waar hij over zwijgt om de vrienden van de PS niet te schofferen.”

“Het ligt op tafel”

Volgens Van Doesburg ontbreekt het Vandenbroucke aan de nodige daadkracht. “Medisch personeel een derde prik geven, is de logica zelf. Maar VDB wacht op adviezen. Mensen met onderliggende aandoeningen? VDB wacht op adviezen. Of er nog een prik moet komen voor mensen die een minder presterend vaccin kregen. VDB wacht… “Steeds verder vaccineren”, scandeert hij. Maar hij is degene die steevast op de rem staat.”

De schepen maakt de vergelijking met het buitenland, waar volgens haar sneller beslissingen genomen worden over de derde prik. Terwijl in België alles “op tafel ligt”. “Vlaanderen - en Antwerpen - heeft massaal gevaccineerd ondanks Vivaldi en VDB”, besluit ze.

Goedkope sneer

Het is niet de eerste keer dat Van Doesburg de vaccinatiegraad in haar stad met hand en tand verdedigt. Vorige maand nog reageerde de Antwerpse politica op een uitspraak van Vandenbroucke op Radio 1. Die zei toen dat hij betwijfelde of Antwerpen wel de 70% zou halen. Enkele dagen eerder had ze op Facebook uitgehaald naar minister Annelies Verlinden (CD&V), nadat die in een debat aanhaalde dat “het Antwerpen van meneer De Wever nog achterop liep”. “Een goedkope sneer”, noemde Van Doesburg die uitspraak toen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio