Lichamen van minstens negen vermiste personen gevonden sinds zoektocht naar Gabby Petito en haar verloofde

Sinds de zoektocht naar de overleden Gabby Petito en haar verloofde Brian Laundrie in september van start ging, zijn de lichamen van al minstens negen vermiste personen gevonden in de VS. Dat kwam Daily mail te weten. Dat komt omdat agenten tijdens het zoeken soms lichamen vonden van andere personen, maar ook omdat de media-aandacht ook de interesse in oudere verdwijningszaken nieuw leven heeft ingeblazen.

gjs

De zoektocht naar Gabby Petito, een 22-jarige Amerikaanse influencer en vlogger, begon op 11 september. Toen werd ze als vermist opgegeven, twee maanden nadat ze met haar verloofde Brian Laundrie (23) op roadtrip door de VS vertrok. Een reis “om elkaar écht te leren kennen” voor ze trouwden, zo zeiden ze zelf. Maar het zou hun laatste reis samen worden. Laundrie kwam op 1 september alleen thuis, en verdween op 13 september. Zes dagen later werd Petito’s lichaam gevonden. Ze was vermoord.

De zaak heeft al heel wat in beweging gezet in de VS. Er werd de eerste week met man en macht gezocht naar het lichaam van Petito. Toen dat gevonden was, werd onophoudelijk gezocht naar haar verloofde, de hoofdverdachte van de moord. Mogelijk werden zijn stoffelijke resten woensdag gevonden, in de buurt van de plaats waar zijn rugzak en notitieblok aangetroffen werden.

LEES OOK: “Stoffelijke resten gevonden tijdens zoektocht naar vermiste verloofde van Gabby Petito”

De krant Daily Mail deed intussen een opmerkelijke vaststelling: sinds de zoektocht naar de twee begon, zijn in de VS de lichamen van minstens negen andere vermiste personen teruggevonden. De krant bevroeg zich bij politiezones en daar zijn naar verluidt twee redenen voor. Ten eerste werden tijdens de zoektochten in alle uithoeken van de VS lichamen gevonden van andere vermiste personen. Daarnaast speelt ook dat de heisa rond de moord op Petito speurders overal in de VS andere verdwijningszaken van onder het stof heeft doen halen.

Veel gelijkenissen

Zo is er de zaak van de 22-jarige Emily Ferlazzo. Het is bijna akelig hoeveel gelijkenissen er zijn met Petito. Zij was haar eerste huwelijksverjaardag met haar 41-jarige man gaan vieren door met hun tot huis omgebouwde bus naar Vermont te rijden. Maar Joseph Ferlazzo kwam alleen thuis en zei dat hij haar niet meer gezien had. Een dag later bekende hij haar vermoord te hebben. In de bus vonden de agenten haar in stukken gezaagde lichamelijke resten.

Nog een voorbeeld: de verdwijningszaak rond Lauren Cho (30) uit New Jersey. Zij werd het laatst gezien in een vallei met wat vrienden en haar ex-vriend. Door alle aandacht voor Petito begonnen mensen gelijkenissen te zien met de verdwijning van Cho, en klaagden ze bij de politie aan dat de verdwijning van die zwarte vrouw veel te weinig aandacht kreeg. De speurders gingen weer aan de slag en vonden een lichaam. Dat moet nog geïdentificeerd worden, maar de verwachting is wel dat het dat van Cho is.