©  Isosport

DISCUSSIE. Loopt voetbalgeweld weer de spuigaten uit? Dit zeggen onze lezers: “Verbied voetbal”

Een fan van Manchester City werd voor dood achtergelaten op een snelwegparking na de wedstrijd tegen Club Brugge. Het is lang niet het eerste gewelddadige incident tussen voetbaltoeschouwers in dit nog jonge seizoen. Is hooliganisme terug van weggeweest? Wij vroegen aan onze lezers wat zij hiervan vinden. Lees een greep van de reacties onderaan dit artikel, zelf reageren kan natuurlijk ook nog altijd.

LEES OOK: “Iemand bijna doodkloppen om een fout stukje textiel. Dat is pure ranzigheid”

“Het is wel erg de laatste weken”, zegt Nico Cappaer, voorzitter van de Supportersfederatie van Club Brugge. “Die agressie op de parking, dat mag nooit gebeuren. In de tribunes zie je een jonge generatie die wil bewijzen dat ze tot de harde kern behoren. Maar het is niet alleen in het voetbal dat er meer agressiviteit is. Mensen kunnen na die corona niks meer verdragen, dat zie je ook in winkels en op straat. Ze hebben een kort lontje gekregen.”

“Voetbal is de barometer van onze maatschappij, dus we nemen dit maar beter ernstig”, zegt sportsocioloog Jeroen Scheerder (KU Leuven). In het post-coronatijdperk merk je dat de tegenstellingen tussen mensen veel dieper zijn geworden. Of het nu gaat om huisvesting, onderwijs of cultuur: er is meer polarisatie en sport ontsnapt daar niet aan. Bij de minste opflakkering explodeert het.”

LEES OOK: Eén maand vol vechtpartijen, voetzoekers en veldbestormingen

Heb jij gemerkt dat er meer (voetbal)geweld is? Hoe ervaar jij dat? En wat moet er gebeuren om dit te stoppen?