©  Nattida-Jayne Kanyachalao

Architect na ophef rond aanbouw Het Steen: “Geschrokken van negatieve reacties”

Antwerpen -

Vrijdag opent het Steen opnieuw voor bezoekers. Al kon het nieuwe onthaalgebouw voor toeristen enkele maanden geleden op niet veel bijval rekenen. Mensen spuwden hun gal uit over het complex, gaande van “Antwerpen onwaardig” tot “verkrachting van een monument” en “Breek de koterij onverwijld af”. Ondertussen is het gebouw volledig afgewerkt en de architect reageert voor het eerst op de sociale mediastorm.

wvb

“Ik moet eerlijk toegeven dat het wel even schrikken was toen we die negatieve reacties zagen. We hadden dat niet verwacht”, vertelt Philippe Viérin van architectenbureau NoAarchitecten in ‘Start Je Dag’ op Radio 2. “Als architect probeer je altijd iets te creëren waar mensen van kunnen genieten. Het liet niemand onberoerd, maar dat is op zich ook goed. En gelukkig kwamen er ook veel positieve reacties.”

Antwerpenaren hekelden het nieuwe gebouw omdat de bouwstijl niet strookt met het middeleeuwse karakter van Het Steen. Viérin pareert die kritiek nu. “We hebben de natuurlijke kleurovergang van het oude gebouw nagemaakt in de nieuwe aanbouw”, zegt hij. “Het onderste gedeelte is ook gesloten en heeft geen ramen, net zoals je dat ook hebt bij een burcht. Het Steen zal zo trouwens beschermd zijn tegen de Schelde.”

“Hopelijk wordt het geheel nu beter onthaald door de Antwerpenaren”, besluit Viérin.

LEES OOK: Ook onze lezers hard voor bijgebouw aan Het Steen: “Voor eeuwig verknoeid”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio