Knuffelende bomen in de Papenaardekenstraat. De ene boom verhindert dat de andere schade aanricht. 

Knuffelende bomen in de Papenaardekenstraat. De ene boom verhindert dat de andere schade aanricht. © JAA

Gevaarlijk knuffelende bomen

Schoten -

Een zowat twintig meter hoge boom in de Papenaardekenstraat is donderdagochtend bijna omgevallen na een stevige rukwind. Een stoere laanboom die wel rechtop bleef staan, kon gelukkig verhinderen dat hij schade aanrichtte. De brandweer wacht de hachelijke klus om de knuffelende bomen veilig uit elkaar te halen.

 Jan Auman

De ene boom die de andere tegenhoudt. Dat ‘liefelijke’ tafereel is sinds donderdagochtend te aanschouwen in de Papenaardekenstraat, even voorbij het bekende volkscafé Salamander.

“De storm van deze ochtend heeft de reus uit het park - met een stamomtrek van zeker tachtig centimeter - omgewaaid, maar die is gelukkig niet op de nabije woningen of de straat gevallen doordat zijn val werd verhinderd door een andere hoge laanboom”, vertelt brandweercommandant Tom Van Damme.

“De omwonenden hoeven niet geëvacueerd te worden. Volgens onze inschatting is er geen gevaar dat de twee bomen zullen omvallen, maar we hebben uit voorzorg de straat wel onderbroken voor alle verkeer tussen pleintje De Valk en de Voorkempenlaan. Met eigen mensen deze boom zonder brokken wegkrijgen, wordt een hachelijke onderneming. Mogelijk schakelen we de hulp in van een gespecialiseerd boomverzorger om deze klus te klaren. Ik heb dadelijk overleg met de burgemeester. Deze klus kan mogelijk enkele uren of dagen in beslag nemen.”

De brandweer zal wellicht assistentie vragen van een boomchirurg om de gevallen boom zonder brokken te verwijderen.

De brandweer zal wellicht assistentie vragen van een boomchirurg om de gevallen boom zonder brokken te verwijderen. © JAA

Tot zolang de boom blijft overhellen, is de Papenaardekenstraat onderbroken voor alle verkeer en dienen ook de ruim achthonderd leerlingen van het verderop gelegen Sint-Michielscollege een andere route te zoeken via bv. de Voorkempenlaan.

De brandweer zone rand afdeling Schoten is alleen al met zes ploegen op de baan om afgewaaide takken en andere stormschade te herstellen. De schade bij particulieren zou voorlopig beperkt zijn gebleven tot een kapot dak van een villa in de wijk Koningshof.(jaa )

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio