Foto’s van Luk Vilain hangen aan De Oude Pastorie. 

Foto’s van Luk Vilain hangen aan De Oude Pastorie. © rr

Luk Vilain brengt openluchtexpo aan hek Oude Pastorie

Kapellen -

Luk Vilain, huisfotograaf van het cultuurcentrum Kapellen, exposeert zijn foto’s tegen het hek van de Oude Pastorie in de Dorpsstraat 45.

Ook het cultuurcentrum wil de voorbije anderhalf jaar zo snel mogelijk vergeten. De cultuursector fleurt langzaam maar zeker terug op in Kapellen. Om dat extra in de verf te zetten, maakt fotograaf Luk Vilain een selectie van zijn meest sprekende foto’s, die hij de voorbije jaren nam voor het cultuurcentrum Kapellen.

Hij is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. Vorig jaar werden er al foto’s opgehangen aan het hek van De Oude Pastorie. Toen maakten fotografen Robert Biesemans, Annick Deprins en ook Luk Vilain een selectie van hun werk. Hiermee wilden ze hun kunst naar de mensen brengen in plaats van andersom.

Dat de openluchtexpo net deze maand van start gaat, is geen toeval. Oktober is de ‘blindness awareness month’, de maand van bewustwording rond visuele beperkingen. Luk Vilain lijdt aan het syndroom van Usher, met toenemend tunnelzicht en nachtblindheid tot gevolg. Ondanks deze beperking wil Luk Vilain graag dat zijn foto’s een positieve boodschap uitdragen. “Ook al is het niet altijd evident, laat een beperking je niet tegenhouden om te doen wat je graag doet”, aldus fotograaf Luk Vilain.

De foto’s aan het hek van De Oude Pastorie, Dorpsstraat 45, blijven hangen tot maart volgend jaar. (evdw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio