©  BELGAONTHESPOT

22ste Dag tegen Kanker van Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker organiseert donderdag de 22ste Dag tegen Kanker. De organisatie roept heel Vlaanderen op om kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem te steken. “Toon je solidariteit en laat hen zien dat ze er niet alleen voor staan”, vraagt de ngo die daarbij de steun krijgt van meer dan 300 zorgorganisaties, ziekenhuizen, lokale overheden en woonzorgcentra. Het dragen van het gele lintje is het teken van solidariteit en verbondenheid.

Bron: Belga

Honderden vrijwilligers zullen vandaag/donderdag het gele lintje opspelden bij ziekenhuisbezoekers. Heel wat ziekenhuizen, woonzorgcentra en lokale dienstencentra organiseren hartverwarmende activiteiten voor patiënten en hun naasten, zoals zorgmassages, verwenontbijten, wandelingen en pilates.

Via dagtegenkanker.be kan iedereen sinds zondag gratis een persoonlijke digitale boodschap¿of postkaart sturen aan iemand die getroffen wordt door kanker.

Kom op tegen Kanker plaatst ook een afbeelding van het gele lintje op sociale media (Facebook, Twitter en Instagram), en vraagt die massaal te delen met de hashtag #dagtegenkanker om zo Vlaanderen ook online te overspoelen met een gele golf van solidariteit.