©  Jan Van der Perre

Antwerpse snelwegen muurvast door stormachtige weer

Door het slechte weer vormen er zich donderdagochtend ellenlange files op de Antwerpse ring, de E313, de E19 en de E17. De filesliert blijft steeds toenemen, houd dus rekening met flinke vertragingen onderweg.

wvbBron: HLN

Omstreeks 7.30 uur stond de teller op 167 km file op de Vlaamse wegen, wat uitzonderlijk lang is. Volgens Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Verkeerscentrum, is dat te wijten aan het stormachtige weer. “Het aantal ongevallen valt tot nu toe mee, in de provincie Antwerpen is er zelfs geen incident geweest. De files zijn het gevolg van het natte weer en de moeilijke rijomstandigheden. Bestuurders moeten hun rijstijl aanpassen, rijden trager en houden meer afstand. Ze houden best ook rekening met de gladheid door niet te bruusk te remmen”, legt hij uit.

De ochtendspits zal nog even blijven aangroeien. “Er is vandaag al heel vroeg meer file dan gebruikelijk, dus dat belooft niet veel goeds voor rest van ochtendspits. Mensen houden best rekening met de extra rijtijd die ze zullen nodig hebben”, aldus Bruyninckx.