©  BELGA

Crossers in vier dagen van VS naar Ardooie

Vandaag staat in Ardooie na een jaar onderbreking de Kermiscross opnieuw op het programma. Een deel van de veldrijders die de afgelopen week in de VS aan de slag waren en pas dindagmorgen landden vanuit Chicago, staat aan de start.

Hugo Coorevits

Een van hen is Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal). Vreest hij de gevolgen van de jetlag niet na de vlucht van bijna acht uur? “We vlogen twee keer in een klasse tussen economy en business in. Veel water drinken en steunkousen dragen helpen ook om de jetlag te minimaliseren. Zondag rijd ik de vierde Wereldbekermanche in Zonhoven. Neem dat ik Ardooie niet meepak, dan ontdek je pas daar hoe het met de benen gesteld is. Ik probeerde dinsdag zo lang mogelijk op te blijven en stond woensdag pas om 9.00u op. Om 11.00u heb ik mijn crosstraining gedaan. We zien wel. Na twee ronden weet je wel hoe je benen na Amerika aanvoelen.”

Andere Amerika-gangers in Ardooie zijn Daan Soete en Jens Adams. De collega’s van Trek-Baloise (Toon Aerts, Lars van der Haar) en Tormans Cycling Team (Quinten Hermans, Corné van Kessel) passen.

(hc)

 Kermiscross: vrouwen (elite en beloften) start om 14.15u, mannen (elite en beloften) om 15.45u