Bij SV Grasheide zijn ze blij met de vernieuwde infrastructuur. De oude kleedkamers hadden hun beste tijd meer dan gehad.

Bij SV Grasheide zijn ze blij met de vernieuwde infrastructuur. De oude kleedkamers hadden hun beste tijd meer dan gehad. © Dirk Vertommen

Accommodatie SV Grasheide grondig vernieuwd: “We kunnen er weer dertig jaar tegen”

Grasheide -

De gemeente Putte investeerde 350.000 euro in de accommodatie van SV Grasheide. De thuisbasis van de voetbalclub in de Galeistraat in Grasheide (Putte) is gemeentelijke eigendom en kreeg nieuwe kleedkamers, een nieuw afdak voor supporters en een opgefriste parking. Bij de club onthalen ze de vernieuwingen met open armen.

Kristof Van Rompaey

Het sportcomplex van SV Grasheide breidde doorheen de jaren gefaseerd uit. De oorspronkelijke kleedkamers hadden hun beste tijd meer dan gehad. “Het was een platen kot uit de jaren zeventig”, schetst secretaris Ronnie Frans. “Het werd zelfs wat onveilig voor onze jeugdspelers. De constructie is dus afgebroken om plaats te maken voor iets nieuws.”

Een oud afdak over de staanplaatsen aan het hoofdterrein verdween voor een stevigere constructie. De parking werd ook onder handen genomen. “We zijn de gemeente dankbaar voor de investeringen. Zo kunnen we er weer dertig jaar tegen zonder al te veel kosten”, zegt Frans. “In onze kantine moet op relatief korte termijn nog wel iets gebeuren aan de verouderde elektriciteit. We moeten nog bekijken hoe dat concreet gaat gebeuren.”

Sociaal weefsel

De club telt bijna 225 spelers. De vernieuwde accommodatie werd recent ingehuldigd tijdens een receptie in het bijzijn van clubsponsors, burgemeester en schepenen. “De infrastructuur was al een tijdje aan opfrissing toe”, erkent schepen van Sport Jeroen De Cuyper (N-VA). “Omdat het om gemeentelijke gebouwen gaat en we onze sportclubs in optimale omstandigheden willen laten werken, trokken we er 350.000 euro voor uit.”

Een nieuw afdak houdt de supporters droog tijdens thuiswedstrijden.

Een nieuw afdak houdt de supporters droog tijdens thuiswedstrijden. © Dirk Vertommen

“Sporten is gezond, zowel voor de fysieke als de geestelijke gezondheid”, vult burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) aan. “Ook belangrijk: het versterkt het sociaal weefsel en het groepsgevoel. Om die redenen investeren we al jaren in kwalitatieve gemeentelijke sportinfrastructuur. We zijn de clubs erg dankbaar om hun activiteiten erin te organiseren.”MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio