Ontspoorde tram rijdt verkeerslicht uit: verkeersellende in centrum Mortsel

Mortsel -

Een ontspoorde tram heeft woensdagavond voor heel wat verkeershinder gezorgd in Mortsel. Door een fout bij de wissel belandde de tram naast de sporen op het Gemeenteplein. Bij het incident sneuvelde ook een verkeerslicht.

Het incident gebeurde rond 17.20u. Door een fout bij een wissel belandde het achterste deel van een tramstel van lijn 7 naast de sporen op het Gemeenteplein. De tram reed er ook een verkeerslicht omver. Niemand raakte gewond, op het moment van het ongeval zaten slechts twee personen op de tram.

“Een technische ploeg probeert het tramstel zo snel mogelijk terug op de rails te krijgen”, vertelt woordvoerder Karen Van Der Sype van De Lijn. “De reizigers zullen wat vertraging ondervinden, maar de hinder blijft wel beperkt. De dienstverlening blijft namelijk grotendeels behouden, omdat lijn 7 door het ongeval een deel van het traject van lijn 15 volgt tot aan eindhalte P&R Boechout.”

Het ongeval zorgt wel voor verkeershinder omdat de verkeerslichten op het Gemeenteplein, een druk punt pal in het centrum van de stad waar drie verkeersassen elkaar kruisen, tijdelijk buiten dienst zijn. De lokale politie Minos is ter plaatse om alles in goede banen te leiden.

 

 © Patrick De Roo

 

 © Patrick De Roo

 

 © Patrick De Roo 

 jtp, blg