Hannes Peeters van HAP.  

Hannes Peeters van HAP.  © rr

Pastoor heeft nieuwe overburen, brasserie HAP opent deuren in Hulshout

Hulshout -

Na een leegstand van zeven jaar is er opnieuw bedrijvigheid in het handelspand tegenover de kerk van Hulshout. Brasserie HAP, de zaak van Hannes Peeters, heeft er de deuren geopend. “We houden van een huiselijke sfeer en gezelligheid”, zegt de zaakvoerder.

Na de grondige verbouwing, zowel binnen als buiten, is Hannes klaar om erin te vliegen met HAP. “‘We serveren de Belgische keuken”, vertelt Hannes. “Van croque-monsieur over verse spaghetti tot vis- en vleesgerechten. We starten met een kaart en zullen die snel evalueren. Indien nodig zullen we het aanbod bijsturen. In ieder geval zijn er speciale hamburgers op komst.”  

Voor de verbouwingen deed de horecaondernemer een beroep op lokale partners. “Een heel bewuste keuze en volgens ons een meerwaarde omdat we lokaal werken belangrijk vinden”, gaat Hannes voort. “Zo werden het logo en het interieur uitgewerkt door bedrijven uit Hulshout en voor onze kaart werken we met leveranciers van streekproducten. Zo schenken we bijvoorbeeld koffie van brander Van Goeden Huize uit Westmeerbeek. Ook het personeel is afkomstig uit de directe omgeving.”

Huiselijke sfeer/gezelligheid

In het pand tegenover de kerk was jaren geleden een brasserie gevestigd. “Even was er sprake om hier appartementen te bouwen. Dat verhaal is gelukkig niet doorgegaan. Nu wordt het pand weer een volkse zaak met een huiselijke sfeer en heel wat gezelligheid”, besluit Hannes.

De man broedde al jaren op plannen om een brasserie te openen.

HAP heeft plaats voor zestig gasten. Tegen het voorjaar van 2022 worden een aantal speeltuigen geplaatst aan het terras in het groen. (tab)

www.brasseriehap.be

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio