De thuiszorgers kregen een geschenkje. 

De thuiszorgers kregen een geschenkje. © Gemeente Bornem

Gemeente zet thuiszorgers in de bloemen

Bornem -

Het gemeentebestuur van Bornem zette tijdens de Dag van de verzorgende en zorgkundige de mensen van de dienst thuiszorg in de bloemetjes.

Guy Delforge

“We geven onze thuiszorgers elk jaar wel een bedanking op de dag van de verzorgende”, zegt Katrien Vansteenbeeck, diensthoofd thuiszorg van de gemeente Bornem. “Dit jaar is het toch bijzonder door het moeilijke jaar dat de zorg achter de rug heeft. Dinsdag zetten we de thuiszorgers even in de bloemetjes, samen met schepenen Elke Cuyt en Danny Peeters (beiden IedereenBornem). De thuiszorgers kregen van ons een geschenkje om hen te bedanken voor de inzet die ze het voorbije jaar toonden.”

“Niet alleen onze verzorgenden zijn wij dankbaar, we zetten ook onze poetsmedewerkers in de bloemetjes”, zegt Vansteenbeeck. “Ook zij zijn het afgelopen jaar met de grootste zorg bij de mensen langs geweest. Door de pandemie was het voor ons team geen evident jaar, op deze manier willen wij hen nog eens dubbel en dik bedanken voor hun inzet.”


 

 © Gemeente Bornem

Donderdag is het de Dag tegen Kanker en ook daar toont de gemeente Bornem zich. “Onze personeelsleden dragen die dag het gele lintje als teken van solidariteit met patiënten en hun naasten”, zegt Katleen Rottiers van de informatiedienst. “We ontwierpen speciaal voor deze dag ook steunkaartjes. Bezoekers kunnen ze gratis meenemen aan de balies van het gemeentehuis, het Sociaal Huis, Ter Dilft, de bib en sportcentrum Breeven. De opzet is om de kaartjes dan te versturen of af te geven aan mensen die met de ziekte geconfronteerd worden.”

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio