De kinderraad voor het districtshuis samen met districtsburgemeester Koen Palinckx en districtsschepen voor de jeugd Ronny Kruyniers. 

De kinderraad voor het districtshuis samen met districtsburgemeester Koen Palinckx en districtsschepen voor de jeugd Ronny Kruyniers. © Marc Wouters

19 leden van de eerste kinderraad na corona leggen eed af

EKEREN -

In de raadzaal van het kasteel Veltwijck werd de eerste kinderraad na corona samengesteld en beëdigd. Negentien jongens en meisjes uit 11 basisscholen in Ekeren zullen dit schooljaar hun leeftijdsgenootjes in de kinderraad vertegenwoordigen.

“In september hebben we alle basisscholen in Ekeren aangeschreven”, zegt jeugdwerker Niels Raets. “Alleen de Witte Merel doet niet mee. Dat is niet zo verwonderlijk. De meeste leerlingen komen uit de buurgemeente Brasschaat.” De kinderraad bestaat uit 19 vertegenwoordigers uit het 5de en 6de leerjaar. Tijdens de bijeenkomst in de raadzaal legden de leden de eed af bij districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) en districtsschepen Ronny Kruyniers (Vooruit). Ze beloofden op te komen voor de dromen en de meningen van de kinderen. Vervolgens kregen ze de sjerp omgordeld met de Ekerse kleuren blauw en geel. Ze kregen ook een woordje uitleg over de werking van de raad.

De eerste echte vergadering heeft plaats in november in het jeugdcentrum ‘t Velt. Het is dan dat de kinderen voorstellen formuleren, die wellicht vooraf in de klas werden besproken. “Wat zeker aan bod komt is het thema ’pesten’”, zegt Raets. ”We zullen de kinderen motiveren om hierrond een en ander te organiseren.”

Na afloop van de zitting volgde nog een hapje en een drankje. Koen Palinckx riep de nieuwe raadsleden op om massaal aanwezig te zijn bij de feestelijke opening van de nieuwe speeltuin op woensdag 27 oktober om 12.30u.  (mawo)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio