Anne-Lise Domen. 

Anne-Lise Domen. © Patrick De Roo

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Ik had me-time nodig en ging vier vijfde werken. Heerlijk.”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Anne-Lise Domen (57).

Elien Van Wynsberghe

“Ik werk maar vier dagen per week. Dat is een bewuste beslissing geweest. Voor de coronacrisis moest ik telkens naar kantoor in Brussel. Dat was altijd een rush. Ik vertrok om half acht ’s ochtends met de trein en was pas om zeven uur ’s avonds weer thuis. Alles wat je dan moet of kan doen, moet je in die twee dagen weekend proppen. Op een bepaald moment heb ik gezegd: het is goed geweest, ik heb me-time nodig. Gewoon heerlijk. Vandaag is het zo’n zalige nazomerdag. Vanmorgen heb ik boodschappen gedaan en nu zit ik hier met mijn boek in de zon en heb ik de volledige dag voor mezelf. Dat was mijn droom en ik ben ervoor gegaan.”

“Ik werk in een advocatenkantoor. Ik doe juridische contractautomatisatie. Ik heb altijd in de juridische wereld gezeten. Wat me het meest interesseert? De rechtszaken waar wij mee bezig zijn gaan altijd over fusies en overnames tussen grote bedrijven, over misbruik van machtsposities op hoog niveau.”

“Maar vandaag werk ik dus niet. Ik ben blij want vanavond begint mijn cultuurseizoen opnieuw. Ik heb een abonnement bij deSingel en kan er eindelijk weer terug naartoe. Het is een dansvoorstelling van Ivo van Hove. Maar ik heb ook een muziekabonnement. Ik probeer zo’n beetje van alles mee te pikken.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio