De overdekte terreinen van Padel Sporthaven. 

De overdekte terreinen van Padel Sporthaven. © Filip Spoelders

Padellen in Mortsel met speelster van nationaal team

Mortsel -

Het Sportlandschap van Mortsel is uitgebreid met zes padelterreinen. De spelers kunnen er een eigen veld reserveren of ze kunnen dit via de Antwerpse padelschool ChiKita doen.

Filip Spoelders

Met VC Mortsel OG, Cantincrode en Helderhoek is voetbal reeds goed vertegenwoordigd op het Sportlandschap. Het stadsbestuur wil echter zoveel mogelijk verschillende sporten samen brengen op de site langs de Krijgsbaan. Daarom wordt er nu een tweede sport verwelkomd. Met zes padelvelden, waarvan drie overdekt, is Padel Sporthaven Mortsel voortaan een nieuwe hotspot.

Naast voetbal nu ook padel op het Sportlandschap.

Naast voetbal nu ook padel op het Sportlandschap. © Filip Spoelders

Wie er wil gaan spelen, kan een veld reserveren via de app Playtomic. Reserveren kan tot zeven dagen op voorhand, inwoners van Mortsel mogen tot acht dagen op voorhand een veld vastleggen. De terreinen zijn iedere dag van 8 tot 23u beschikbaar.

Lessen volgen

De stad werkt voor Padel Sporthaven samen met Padelschool ChiKita. “Wij zijn de eerste padelschool in Antwerpen. Net als bij onze andere partners zullen wij in Mortsel lessen geven aan jong en oud. Ook lessen voor personen met een beperking zijn mogelijk. De lessen worden gegeven door mij en mijn vriendin Shana Oyen. Zij is een speelster van het nationale team”, vertelt Glenn Laureys van ChiKita.

Samen zijn ze de hoogst gediplomeerde trainers van België en staan ze in voor de trainersopleidingen van Padel by Tennis Vlaanderen. Tijdens de schoolvakanties zal ChiKita stages organiseren in Mortsel voor kinderen en volwassenen. Inschrijven kan via de website van de padelschool.

Baseball

In de lente van 2023 ondergaat het Sportlandschap nog een uitbreiding. Dan komt Soft- en baseballclub Mortsel Stars van aan de overzijde van de Krijgsbaan naar het sportcentrum.