Man wil politie om de tuin leiden door drugstest te bevochtigen met frisdrank

Een 23-jarige bestuurder heeft dinsdag tot vijf keer toe geprobeerd de Antwerpse politie om de tuin te leiden bij een drugstest. Uiteindelijk slaagde de politie er toch in een juiste test af te nemen, de man testte niet toevallig positief op drugs.

Het fietsteam Orida deed de man dinsdag stoppen voor een controle. Hij had in de Rotterdamstraat, wat een fietsstraat is, een fietser ingehaald. “De twee inspecteurs zagen meteen dat de bestuurder zijn veiligheidsgordel niet om had. Ze hadden ook een vermoeden dat hij onder invloed van drugs reed”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

De 23-jarige man moest een speekseltest doen, maar hij probeerde maar liefst vijf keer vals te spelen door de test niet te bevochtigen. “De laatste keer probeerde hij het met zijn speekseltest in een blikje frisdrank te bevochtigen om de test te doen mislukken”, aldus Bruyns. Uiteindelijk kon de politie toch een geldige test afnemen, de bestuurder testte positief op drugs.

“Zijn rijbewijs is meteen ingetrokken voor 15 dagen. Alles op een rij gezet, stelde de politie een proces-verbaal op voor de inbreuk op de gordeldracht, het inhalen in een fietsstraat, drugs in het verkeer en het hinderen van vaststellingen door de politie.”

jtp

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio