Archiefbeeld: het kruispunt Mechelbaan-Leuvensebaan in Putte-centrum. 

Archiefbeeld: het kruispunt Mechelbaan-Leuvensebaan in Putte-centrum. © Joren De Weerdt

N15 in Putte-centrum krijgt dit weekend nieuw asfalt: “Wachten zou schade verergeren”

Putte -

De Mechelbaan (N15) in Putte-centrum krijgt dit weekend een nieuwe asfaltlaag tussen huisnummer 468 en het kruispunt met de Kleinmannekensstraat. Doorgaand verkeer wordt tijdens de werkzaamheden in beide richtingen omgeleid. De Lijn moet ook tijdelijk haar routes wijzigen. Voetgangers en fietsers kunnen wel door.

Kristof Van Rompaey

Een aannemer begint vrijdagavond om 20u de oude asfaltlaag in het betrokken gedeelte van de N15 af te frezen. “Omwonenden moeten die nacht rekening houden met geluidshinder. Wie zijn auto nodig heeft, parkeert die best buiten de werfzone. Je kunt niet door de werken rijden”, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “Op zaterdag werkt de aannemer aan de putdeksels. Er is dan plaatselijk verkeer mogelijk, zodat woningen en winkels bereikbaar zijn.”

Op zondagochtend vanaf 7u tot de volgende ochtend rond 5u sluit AWV de N15 opnieuw volledig af om nieuw asfalt en wegmarkeringen aan te brengen. Voor doorgaand verkeer van Mechelen naar Heist-op-den-Berg geldt dit weekend de omleiding Vaatjesstraat-Tinstraat-Schrieksesteenweg-Galgestraat-Koningsbaan-Heiststeenweg. Wie naar Mechelen rijdt, volgt de route Kleinmannekensstraat-Clemensstraat-Lierbaan-Zoetewei-Berlaarbaan-R6.

Doorgaand verkeer wordt dit weekend in beide richtingen omgeleid.

Doorgaand verkeer wordt dit weekend in beide richtingen omgeleid. © AWV

Door de werkzaamheden aan de Molenstraat in Onze-Lieve-Vrouw-Waver en de Weynesbaan op grondgebied Bonheiden kampen enkele van de omleidingswegen al met fileproblemen tijdens de spitsuren, net zoals de N15 zelf. Toch wilde AWV niet wachten. “Het wegdek vertoont hier en daar scheuren en er doet zich spoorvorming voor op enkele plaatsen. Als we nog een winter wachten, wordt dat alleen maar erger”, zegt woordvoerder Gilles Van Goethem. “We plannen de werken bewust in het weekend om bijkomend fileleed te beperken.”

De gewijzigde routes van De Lijn vind je terug aan de bushaltes en op de website van De Lijn.

MEER OVER Mobiliteit Mechelen