Minister Beke kreeg onder meer een korte rondleiding in het bedrijf. 

Minister Beke kreeg onder meer een korte rondleiding in het bedrijf. © Tommy Maes

Biofarmabedrijf Sanofi viert twintigste verjaardag productiesite in Geel

Geel -

De productiesite in Geel van het biofarmaceutisch bedrijf Sanofi bestaat twintig jaar. Dat werd gevierd met een evenement dat gelijktijdig in drie vestigingen plaatsvindt, waaronder Geel. Zo bracht Vlaams Minister van Volksgezondheid en Welzijn Wouter Beke (CD&V) een bezoek.

Het biofarmaceutisch bedrijf Sanofi vierde woensdag de twintigste verjaardag van twee vestigingen in België: de productiesite in Geel en de Ablynx O&O vestiging in Gent. De productiefaciliteit in Geel ontstond in 2001 onder de naam Genzyme en maakt sinds 2011 deel uit van Sanofi.

“Bij de opstart twintig jaar geleden bestond deze vestiging uit honderd medewerkers en containers die dienst deden als labo’s en kantoren”, zegt woordvoerder van Sanofi Geel Liselotte Van de Casteele. “Ondertussen zijn we gegroeid naar ruim achthonderd medewerkers die 24u per dag en zeven dagen op zeven de strijd leveren tegen zeer complexe ziekten.”

Twee productie-eenheden

De productiefaciliteit in Geel is gespecialiseerd in de ontwikkeling van therapeutische eiwitproducten voor biologische geneesmiddelen op basis van celcultuur. Het gaat daarbij zowel om de technologische ontwikkeling van die geneesmiddelen als de productie ervan.

“Deze site bestaat uit twee productie-eenheden”, vertelt Van de Casteele. “Als eerste product produceren we een enzymvervangingstherapie voor de ziekte van Pompe. Dat is een uiterst zeldzame spierziekte die op dit moment nog niet geneesbaar is, maar dankzij onze therapie kunnen we de ziekte bij patiënten onder controle houden. In 2016 breidde Sanofi Geel uit met bijkomende ultramoderne laboratoria, een investering van driehonderd miljoen euro. Sindsdien is Sanofi Geel ook producent van een monoklonaal antilichaam dat wordt gebruikt voor de behandeling van astma en atopische dermatitis, een heel zware vorm van eczema. We zetten de komende jaren verder in op innovatie en in de toekomst willen we nog een derde medicijn produceren binnen deze site.”

De drie locaties van Sanofi stonden tijdens tijdens de viering met elkaar in verbinding.

De drie locaties van Sanofi stonden tijdens tijdens de viering met elkaar in verbinding. © Tommy Maes

De twintigste verjaardag van Sanofi Geel en Ablynx in Gent werd woensdag gevierd met een evenement dat gelijktijdig plaatsvond in Geel, Gent en de hoofdzetel in Diegem. Dat gebeurde met een rechtstreekse verbinding tussen de drie locaties. Zo was Vlaams minister van Volksgezondheid en Welzijn Wouter Beke (CD&V) aanwezig in Geel. Hij kreeg ook een korte rondleiding door het bedrijf.

(Tommy Maes )

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio