Een tapijt van krokussen. In Kontich moeten duizenden bloembollen de gemeente mee opfleuren.

Een tapijt van krokussen. In Kontich moeten duizenden bloembollen de gemeente mee opfleuren.© Naturelbulbs.nl

25.000 narcissen en krokussen moeten Kontich opfleuren

Kontich -

In het voorjaar 2022 moet in Kontich een bonte bloemenpracht ontluiken. Vanaf november starten de gemeentediensten met de aanplant van meer dan 25.000 bloembollen. In Wierookstuk wordt daarvoor ook een stuk onthard.

De bloembollen, voornamelijk narcissen en krokussen, komen aan grasperkjes en –stroken, onder boomspiegels, in middenbermen,... “Onze dienst omgeving levert hiermee een zeer mooie inspanning”, zegt schepen van Groenzorg Wim Claes (Open VLD). “In maart-april zien we hopelijk de eerste resultaten. Via ons gemeentelijk infoblad houden we onze inwoners op de hoogte van het resultaat.”

“Na de bloei zal er natuurlijk ook een periode zijn dat de perken er iets minder fraai bij liggen, maar dat hoort bij een degelijk beheer. Zo sluiten ook de acties ‘Maai mei niet’ en de ‘Week van de Bij’ aan bij ons groen- en maaibeheer”, wil hij duiden.

“In Wierookstuk laten we ook een deel van het trottoir plaatsmaken voor bloeiende bloemen”, vult schepen van Openbare Werken Willem Wevers (N-VA) aan. “Met deze aanplanting zorgen we voor een stukje ontharding. Dat is toch belangrijk. Minder verharding is beter voor de waterinfiltratie en heeft een postieve invloed op de ‘hittestress’. Meer groen zorgt voor extra verkoeling.”

(bar)