©  JEFFREY GAENS

Zelfs in Youth League hangen fans het uit: UEFA onderzoekt veldbestorming tijdens pauze van Genk-Keulen

De Europese voetbalbond UEFA laat woensdag weten een onderzoek te starten naar het incident dat dinsdagavond plaatsvond tijdens de rust van de Youth League-wedstrijd tussen KRC Genk en het Duitse Keulen.

Yanko BeeckmanBron: BELGA

Na het fluitsignaal voor de rust liep een aantal personen, van wie het merendeel gemaskerd, het veld op. Daarbij werden ook rookbommen gebruikt. De tweede helft begon vervolgens met een kleine vertraging.

Op de clubwebsite heeft Genk het in een beeldverslag over “enkele tientallen heethoofden die het veld overstaken om wat amok te gaan maken. Scènes die je niet meteen verwacht bij de Youth League maar gelukkig keerde de rust snel terug. Allemaal betreurenswaardig.”

Genk won de partij uiteindelijk met 3-1 en plaatste zich zo voor de tweede ronde van het League Path. 

In het Duitse dagblad Express drukte de voorzitter van Keulen zijn teleurstelling uit over het incident. Het ging immers om supporters van de Duitse club die zich misdroegen.

“Het is erg treurig en volledig onaanvaardbaar dat enkele chaoten het toneel van het Europese jeugdvoetbal misbruiken om hun honger naar geweld te stillen. Deze mensen geven niets om het welzijn van Keulen. Gelukkig raakte niemand gewond. We zullen het incident intern afhandelen.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio