Ellen tussen de alpaca’s, die de wol leveren. 

Ellen tussen de alpaca’s, die de wol leveren. © rr

Breigoeroe Ellen Kegels breidt uit en doneert 1 euro per breiwerk aan daklozencentrum

Antwerpen

Enkele maanden nadat LN Knits haar Flagship store in de Leopoldstraat in Antwerpen sloot, opent het populaire wol-en breimerk opnieuw een pop-up winkel LNPOPS op de IJzerenwaag in Antwerpen. ‘Back to the roots’, is het voor eigenares Ellen Kegels. “Want met een pop-up in Antwerpen is alles begonnen in 2011.”

Wat is er speciaal aan de nieuwe collectie die in de pop-up winkel te vinden zal zijn? “De FW21collectie van LN Knits is heel kleurrijk. Naast de klassiekers die voor velen de ideale kerstcadeautjes zijn zoals sjaals, hoofdbandjes en wantjes hebben we ook heel wat nieuws. Van truien met bolletjes, een set met rok, trui en sjaal, tot een gezellig cocoon outfit voor thuis. En ook helemaal nieuw dit seizoen zijn onze accessoires zoals diademen en ‘scrunchie’ haarrekkertjes in onze gebruikelijke Alpacawol.”

Uiteraard is ook het meest recent breiboek van LN Knits Essentials er te vinden. “Want het breiseizoen komt er weer aan. Creatievelingen kunnen weer aan de slag”, vult Ellen Kegels aan. “De sluiting van de flagshipstore begin juni, was er één met pijn in het hart”, zegt Kegels.” Maar met haar pop-up winkel LNPOPS zal vanaf begin november opnieuw iedereen verwarmen met breiwerk.

Uitzonderlijk: per verkocht item doneert LN Knits 1 euro aan het daklozencentrum Kamiano in Antwerpen. “We geven eerlijk werk aan 350 Peruviaanse meisjes en vrouwen, waaronder heel wat tienermoeders, maar op deze manier willen we ook ons steentje bijdragen in ons land.”

De winterpop-up LNPOPS opent op de IJzerenwaag 15 in Antwerpen, naast de nieuwe winkel van Komono. Het openingsweekend vindt plaats op zaterdag 6 (van 10 tot 18u) en zondag 7 november (van 12 tot 17u).

www.lnknits.com.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio