De slagboom op de grens van Nijlen en Grobbendonk werd vaak stukgereden. 

De slagboom op de grens van Nijlen en Grobbendonk werd vaak stukgereden. © Gemeente Nijlen

Grobbendonkseweg wordt eenrichting vanaf volgende week

Nijlen -

Omdat de slagboom op de grens van Nijlen met Grobbendonk vaak stuk wordt gereden, gingen lokale besturen van Grobbendonk en Nijlen op zoek naar een andere oplossing om de verkeersveiligheid in de Grobbendonkseweg te garanderen.

Bert Provoost

De oplossing is het invoeren van eenrichting in bijna de hele Grobbendonkseweg, vanaf maandag 25 oktober. “Vanaf de Heuvelstraat is er vanaf volgende week alleen verkeer toegelaten in de rijrichting naar Nijlen. De parking van supermarkt Aldi is nog wel bereikbaar vanaf de Bouwelsesteenweg. De eenrichting begint pas net daar voorbij. In de Heuvelstraat verdwijnt vanaf 25 oktober de huidige eenrichting”, somt schepen van Mobiliteit Bert Celis (Groen) op.

Via de zijstraten van de Bouwelsesteenweg blijven de Grobbendonkseweg en de zijstraten die niet grenzen aan de Bouwelsesteenweg vlot bereikbaar voor bewoners en bezoekers. Dit zal het geval zijn tot de afronding van de werken voor de aanleg van een fietspad op grondgebied van Grobbendonk. Die zou klaar moeten zijn tegen de zomer van 2022.

Voor de fietsers komt er een dubbelrichtingsfietspad langs de linkerzijde komende van Grobbendonk, afgeschermd van het autoverkeer. Daarnaast is de snelheid beperkt tot 30 kilometer per uur. Hierop zal toezicht gebeuren door de politie.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio