© ATV

Winterbar Chateau Paulette neemt de plaats in van klassiek Winterdorp

Brasschaat -

Winterbar Chateau Paulette slaat van 19 november tot en met 10 januari de tenten op aan de Hemelakkers, op de plek waar tien jaar geleden het Winterdorp met ijspiste van start ging. Tom Vercammen en Dieter Van Daele breien zo een vervolg aan hun Zomerbar die aan het kasteel stond.

Enkele maanden geleden besliste Philip Wauters dat er dit jaar opnieuw geen Winterdorp met ijspiste wordt georganiseerd. Daarom deden Tom Vercammen en Dieter Van Daele een aanvraag om een winterbar te mogen opbouwen.

“We gaan er een gezellige plek van maken”, opent Tom Vercammen. “De beleving die we creëerden met Chateau Paulette aan het kasteel zetten hier verder. Er komen vier foodcorners die uitgebaat worden door lokale restaurateurs. We hebben de Hemelhoeve, Ruggeri en Madame Fourchette al kunnen vastleggen. Verder serveren we winterse dranken. Het overgrote deel zal overdekt zijn. Met een totale oppervlakte van 1500 vierkante meter hebben we een van de grootste winterbars van Noord-Antwerpen. Er komen een stretchtent en een grote glazen wand die we kunnen open zetten. Het geheel zal winters worden aangekleed met kerstbomen, skilatten, houten kisten en zo meer”.

Dieter Van Daele en Tom Vercammen op d eplek waar de Winterbar komt.

Dieter Van Daele en Tom Vercammen op d eplek waar de Winterbar komt. © Jan Brys

De Winterbar opent de deuren op 19 november en zal enkel tijdens de weekends draaien. “In de kerstvakantie zijn we wel alle dagen open. Op 9 januari vindt in onze Winterbar de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Brasschaat plaats. Alle inwoners worden daarop uitgenodigd. De dag nadien volgt dan de receptie voor het gemeentepersoneel. We verwachten in totaal toch 25.000 bezoekers, ook al is er geen ijspiste. Als het nodig is, zullen we het Covid Safe Ticket aan de mensen vragen. Maar dat zal afhangen van de maatregelen die dan gelden.”

Chateau Paulette is partner van de vzw Villa Max. “We zullen aan fundraising doen voor deze organisatie, die vakanties verzorgt voor gezinnen met een ernstig ziek kind. Die vakantiehuisjes bevinden zich in het park van Brasschaat”.

Over de toekomst is er nog geen duidelijkheid. Komt er volgend jaar opnieuw een Winterdorp met ijspiste of gaan Tom en Dieter door met hun Winterbar, dat zijn nog open vragen. (jbr)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio