Sonja Tilleman van Café Sport met de affiche van wat zondag een hele dag livemuziek wordt op een podium naast het bekende volkscafé onder de kerktoren van Zandhoven. 

Sonja Tilleman van Café Sport met de affiche van wat zondag een hele dag livemuziek wordt op een podium naast het bekende volkscafé onder de kerktoren van Zandhoven. © kma

Hele zondag voor, tijdens en na jaarmarkt optredens aan Café Sport

Zandhoven -

Omdat het verjaardagsfeest voor zijn tweejarig bestaan in mei niet kon doorgaan, organiseert café Sport nu zondag 24 oktober tijdens de jaarmarkt een hele dag optredens. Met als top of the bill ’s avonds om 18.30u Jean Bosco Safari en Steven Mintjens en een Strangers tributeband.

Kristin Matthyssen

In mei 2019 werd de cafécultuur in Zandhoven-dorp gered. De populaire volkskroeg Café Sport heropende toen na twee jaar. In juni 2017 sloten Jef Vertruyen en Viviane Van Laer hun populair praatcafé onder de kerktoren. Twee jaar zocht de brouwerij een overnemer voor het volkscafé. Sonja Tilleman ging die uitdaging toen aan.

Spijtig genoeg brak in het voorjaar van 2020 de coronapandemie uit. Intussen zit het terras en het opgefriste interieur binnen weer gezellig vol. Om de klanten te bedanken en het feest voor het tweejarig bestaan te vieren dat in mei niet kon doorgaan door de coronamaatregelen, steekt Café Sport op de jaarmarkt van aanstaande zondag 24 oktober muzikaal een tandje bij.

“Er komt een podium hier naast het café in De Linden”, legt Sonja uit. Van 11 tot 12u, dus pal tijdens de jaarmarkt, wordt er gestart met een optreden van De Zingende Carrossier Rudi. Rudi Van Laer is intussen een bekende performer in Zandhoven en omstreken. Hij speelde eerder ook al Café Sport plat.

Om 13u is er een optreden van Enjoy, de band waar onder meer Jef en Bart Van Hauwe deel van uitmaken. Om 16u brengt Kirri covers van bekende nummers van Neil Diamond, The Rolling Stones en The Beatles. Jean-Bosco Safari en Steven Mintjes zorgen vanaf 18.30u voor ambiance. ’s Avonds tussen 20.30u en 22u speelt 4Tact ‘de Strangers Tribjoet Show’, een hommage aan De Strangers.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio