Het scholenplatform vond plaats in cc ’t Schaliken.

Het scholenplatform vond plaats in cc ’t Schaliken. © rr

Neteland-scholen steken de koppen bij elkaar

Herentals -

Alle directies van de basisscholen, secundaire scholen, hogeschool, avondonderwijs en de academies uit de regio Neteland dachten tijdens een netwerkmoment samen na over de uitdagingen die ze het hoofd willen bieden. Volgend jaar komen de scholen minstens driemaal opnieuw samen.

De vijf gemeenten uit de regio Neteland, met name Grobbendonk, Herenthout, Herentals, Olen en Vorselaar werken al jaren op meer dan veertig domeinen samen. Drie jaar geleden ontstond zo ook het scholenplatform. “Aan het netwerkmoment hebben een zeventigtal directieleden, schepenen en burgemeesters deelgenomen”, zegt Lieven Janssens, burgemeester van Vorselaar en voorzitter van het samenwerkingsverband Neteland.

“Er is onder meer gepraat over sociale media en polarisatie, het ontharden van speelplaatsen, verkeersveiligheid, gezondheidspreventie en het aanbod voor de scholen in de eengemaakte bibliotheek Neteland.” Ook het STEM-partnerschap Neteland werd in primeur voorgesteld aan de scholen.

STEM is een letterwoord dat staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Met het partnerschap wil samenwerkingsverband Neteland de interesse van jongeren voor wetenschap en technologie versterken. Tijdens de volgende bijeenkomsten komen dezelfde thema’s opnieuw op tafel om zo tot concrete acties te kunnen komen.

“Het zullen alvast niet de eerste acties zijn die voortkomen uit het scholenplatform”, besluit Janssens. “Zo zijn er recent al projecten en acties geweest rond verkeersveiligheid, gameverslaving, jongerenwelzijn, pesten, diversiteit, onthaal van anderstaligen en leesvaardigheid.” (mph)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio