Raymond De Bruyne tijdens de opnames van de trailer voor Wattman 

Raymond De Bruyne tijdens de opnames van de trailer voor Wattman © Jo Braet

Na een jaar wachten komt Wattman op de planken

Mortsel -

Acteur en schrijver Raymond De Bruyne uit Mortsel kan begin november eindelijk zijn monoloog Wattman brengen. De voorstellingen werden door corona tweemaal uitgesteld.

Wattman van Erik Vlaminck zou normaal in november 2020 worden gespeeld tijdens het feestjaar van 75 jaar toneelgroep Streven. “Door corona werd het verplaatst naar april 2021 maar ook dat werd een maat voor niets. Uiteindelijk wordt het nu in november losgelaten. Ik ben nog nooit in meer dan 45 jaar theater spelen zolang met een stuk bezig geweest”, reageert Raymond.

Heel de tijd bleef hij met regisseur Rikkert Van Dijck en drie muzikanten werken aan het stuk. “Met al die onderbrekingen heb ik mezelf de voorbije maanden verplicht om regelmatig de grote hoeveelheid tekst te blijven memoriseren. Vooral tijdens de periodes dat er niet mocht gerepeteerd worden.”

Het verhaal van Wattman, of de trambestuurder, speelt zich trouwens af in een Mortsels decor. Na een bombardement op het Sint-Amadeusgesticht in Mortsel op 10 mei 1940 moet de bestuurder met zijn tram naar het gesticht om psychiatrische patiënten op te halen.

De voorstellingen gaan door op 4, 5 en 6 november om 20.15 uur en op 7 november om 15 uur in Kaleidoscoop van Mortsel. Tickets reserveren kan via www.kaleidos.be. (fisp)