Isabel van Econpicknick met enkele picknickmanden. 

Isabel van Econpicknick met enkele picknickmanden. ©  rr

Ecopicknick zorgt voor de ultieme duurzame buitenmaaltijd

Zoersel -

De zomer mag dan al voorbij zijn, maar picknicken in een herfstbos of zelfs in de winter kan ook romantisch zijn. Isabel Vanhuyse levert met haar nieuw bedrijfje Ecopicknick.be duurzame picknickmanden, van eenvoudige broodjes tot volledige luxepakketten, om in openlucht te genieten. Allemaal vegetarisch of vegan, maar er zijn tegenwoordig al zo veel vleesvervangers dat zelfs de meest verslaafde carnivoor dat nauwelijks zal opmerken.

Kristin Matthyssen

De ultieme buitenmaaltijd, gratis af te halen of geleverd in een straal van vijftien kilometer rond Zoersel, steeds ecologisch en met topproducten. Dat is het recept dat Isabel Vanhuyse voor haar Ecopicknick-formule bedacht. De pakketten zijn zelfs inclusief het nodige servies en worden geleverd in een kartonnen picknickbox, een picknickmand of een gekoelde rugzak. Alles is online te bestellen via ecopicknick.be. Wat opvalt op de website is het schattig logo met de eekhoorn in de picknickmand. Geen toeval, want Isabel werkte jarenlang in de grafische sector en heeft nu ook nog een videobedrijf samen met haar man.

“Ik heb altijd zo mijn eigen projectjes nodig. Vroeger had ik een wassalon in hartje Antwerpen. Ik ben zelf al 25 jaar vegetariër. Enkele familieleden zijn veganisten. Vandaar de keuzes. Misschien dat het sommige vleeseters gaat afschrikken, maar ze zullen het niet merken, want er bestaan al zo veel smakelijke vleesvervangers waar ze nu het bestaan waarschijnlijk niet van vermoeden. Zelf picknick ik ook graag in openlucht, zelfs als het wat frisser wordt. Het is een toffe gezinsactiviteit met de kindjes. Tijdens de coronaperiode hebben velen het als outdoor-activiteit ontdekt.”

Ecopicknick ziet het ruim, van apero over brunch tot speciale kinderpicknicks, variërend tussen 9 en 95,50 euro (super deluxe voor twee personen). Je kan ook een cadeaubon bestellen. “Op mijn website ga ik ook wandelroutes in Zoersel zetten, met foto’s. En tips naar lokale handelaars zoals leuke B&B’s en ijssalons. Wie speciale wensen heeft, kan het ons laten weten.”

Ook Toerisme Zoersel is enthousiast. Schepen voor Toerisme Olivier Rul (Open Vld) promoot het nieuw Zoersels initiatief.

Picknickplannen? isabel@ecopicknick.be.

www.ecopicknick.be
Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio