© BEPR

Brandweer haalt drie paarden uit gekantelde trailer: “Dieren hebben geen breuken”

Berlaar -

In de Bastijnstraat in Berlaar is woensdagochtend een trailer in de gracht beland met daarin drie paarden. De brandweer haalde de dieren uit het voertuig. Ze stellen het ondanks hun verwondingen vrij goed.

Bert Provoost, Theo Derkinderen

De trailer reed op een smal zijwegeltje van de Bastijnstraat. Tijdens het rijden schoof de tien ton zware trailer van de baan af in de gracht. De rand van de rijweg brokkelde daarbij licht af.

“In de trailer zaten nog drie paarden. Hij lag redelijk diep. Onze eerste bekommernis was natuurlijk de gezondheid van de dieren zelf. We hebben een veearts gecontacteerd en die zei dat het opportuun was om zo snel mogelijk over te gaan tot evacuatie”, zegt kapitein Chris Serneels van brandweerzone Rivierenland.

De laadklep van de trailer werd naar beneden gelaten en de paarden konden zo één na één geëvacueerd worden. “Het kostte wel wat tijd door de manier waarop de paarden in de gekantelde trailer zaten, maar met vereende krachten zijn we erin geslaagd om ze vrij te krijgen.”

De dieren waren duidelijk van slag en zijn ook gewond geraakt bij het ongeval. “Er zijn uitwendige verwondingen zichtbaar bij de paarden, de veearts zal nu verder kijken of er ook inwendige verwondingen zijn. Al bij al stellen de drie dieren het vrij goed, ze hebben wellicht geen breuken”, zegt de brandweerkapitein.

Na de reddingsoperatie werd het voertuig door de takeldienst uit de gracht gehaald. Verkeershinder was er amper, omdat het ongeval in een zijstraatje gebeurde.MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio