InduMotion-voorzitter Hugues Maes (l.) en Robotland-initiatiefnemer Luc Van Thillo. 

InduMotion-voorzitter Hugues Maes (l.) en Robotland-initiatiefnemer Luc Van Thillo. © RR

Luc Van Thillo wint prijs voor oprichting unieke Robotland

Essen -

Essenaar Luc Van Thillo, oprichter van Robotland, heeft van de beroepsfederatie InduMotion en het vakblad Automation Magazine de Automation Award 2021 gekregen. Hij volgt daarmee hightech fashion designer Jasna Rokegem (2020) en wetenschapsjournalist en tv-maker Lieven Scheire (2019) op.

De jury loofde Van Thillo als de bedenker van een 1,5 hectare groot technologiepark voor jongeren in Essen, een initiatief uniek in de wereld. Hij bouwde de oude Douaneloods naast het Essense treinstation om tot het interactieve doe-park Robotland en investeerde miljoenen om jongeren warm te maken voor technische studierichtingen.”

In deze zeventiende-eeuwse douaneloods bracht Luc Van Thillo Robotland onder om jongeren warm te maken voor techniek.

In deze zeventiende-eeuwse douaneloods bracht Luc Van Thillo Robotland onder om jongeren warm te maken voor techniek. © Elke Lamens

Luc Van Thillo groeide op in Essen en studeerde elektromechanica. Van jongsaf gebruikte hij techniek om problemen op te lossen. Zo bouwde hij in 1993 een mestverwerkingsmachine op de schaal van een gewone boerderij voor boeren met te weinig grond door het Mestactieplan in moeilijkheden zaten. Hij is ook bekend van zijn bedrijf Automatiseringen Van Thillo (AVT), voor de automatisering van de productie bij kmo’s.

Een andere grote passie is voetbal. Hij was als medebestuurder actief bij FC Antwerp, en is voorzitter en eigenaar van voetbalclub SK Lierse.

Luc Van Thillo in zijn Robotland in Essen.

Luc Van Thillo in zijn Robotland in Essen. © RR

De Automation Magazine Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, bedrijf, kennisinstelling of organisatie die zich inzet voor techniek en wetenschap in het algemeen, en/of zich verdienstelijk maakt in de sector van de aandrijftechnieken (hydraulisch, pneumatisch, mechanisch en elektrisch) en de industriële automatisering in het bijzonder. 

  (ella)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio