De Molse Ruitersclub werkt tijdelijk vanuit een andere locatie.

De Molse Ruitersclub werkt tijdelijk vanuit een andere locatie. © rr

Molse Ruitersclub kan rekenen op structurele steun

Mol, Dessel -

Het gemeentebestuur van Mol trekt voor de Molse Ruitersclub een jaarlijkse financiële steun uit van 9.200 euro. Dat moet het voortbestaan van de club verzekeren in afwachting van de bodemsanering en omvorming van de sportsite in Donk.

In 2020 liet de gemeente bodemonderzoeken uitvoeren op de sportsite in Mol Donk. Die bevestigden de historische bodemverontreiniging van de vroegere stortplaats. Vooral onder het voetbalterrein van Donk Sport en het oefenterrein van de Molse Ruitersclub troffen de onderzoekers grote hoeveelheden gedumpte asbestmaterialen aan. Terrein C van KFC Mol is slechts voor een heel beperkt deel getroffen.

De onderzoekers bevestigden ook dat er géén acuut gevaar is voor de sporters en bezoekers van de site. Voor KFC Mol Sport, Donk Sport en Hockeyclub Inter Mol levert de verontreiniging geen gezondheidsrisico op, waardoor de clubs op de site kunnen blijven in afwachting van de beoogde sanering. Wel adviseerden de onderzoekers aan de ruitersclub om de clubactiviteiten op deze locatie te stoppen. Het stampen van de paardenhoeven in de grond brengt mogelijk het asbestmateriaal naar boven.

De ruitersclub vond een tijdelijk onderdak bij een andere club in Dessel waar de leden hun activiteiten kunnen verderzetten in afwachting van de definitieve sanering. Na de sanering van de sportsite in Donk legt de gemeente een nieuwe rijpiste aan. In afwachting daarvan wil het gemeentebestuur het voortbestaan van de Molse Ruitersclub garanderen.

De jaarlijkse financiële steun van 9.200 omvat enerzijds 3.200 euro voor het huren van de infrastructuur in Dessel. Daarnaast is er een jaarlijkse subsidie van 6.000 euro voor de gederfde inkomsten. Zo kan de club tijdelijk geen jumpingtornooien meer organiseren. De structurele steunmaatregel kreeg een positief advies van de sportraad. (mto)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio