© ATV

Eerste Thai opent in vernieuwde Antwerp Tower: “Hier mag niemand met honger vertrekken”

Antwerpen -

Met de renovatie van de Antwerp Tower komen ook steeds meer winkels en restaurants naar de De Keyserlei. Zo ook Pitaya, een Thais fast-casual restaurant dat deel uitmaakt van een Franse groep. Volgend jaar willen ze in ’t stad al een tweede vestiging openen.

Johan Van Baelen

Restaurant Pitaya is een Thais geïnspireerd restaurant dat woensdag de deuren opent. “We brengen geen zuiver Thais eten en evenmin namaak”, herhaalt manager Lisa Van Himbeeck (27) de vraag. “Het is Thais geïnspireerd eten. Onze klanten zouden het niet zo pikant willen als de doorsnee Thai het eet. Onze gerechten zijn dus niet pikant, al kan je bij het bestellen altijd vragen om ze pikanter te maken.”

Het enige pikante gerecht op de menukaart, de Red Curry (11,50 euro), is op de menukaart aangeduid met een pepertje. Maar volgens Lisa valt het nog reuze mee: “Die kan nog straffer.”

 

 ©  Patrick De Roo

Lisa omschrijft Pitaya als een fast-casual restaurant. “Daarmee bedoel ik dat we een mix brengen van fastfood en casual dining. Met fastfood willen we bedoelen dat je er niet lang op moet wachten. En we geven extra aandacht aan onze klanten. De gerechten – je kiest tussen vijftien roerbakgerechten van 9,5 tot 12 euro – worden na het wokken geserveerd in bamboe kommen van circa 25 centimeter doorsnede. “Onze porties zijn voldoende groot. Hier mag niemand met honger vertrekken”, sust Lisa.

Ambitie naar meer

Het restaurant hoort tot een Franse groep die in 2010 is opgericht in Bordeaux. Intussen tellen ze 122 vestigingen. Voor de Benelux nam investeerdersgroep AlphaSeed de franchise over en ook zij hebben ambitie. “In zeven jaar willen we zeventig vestigingen hebben: dertig in België, 35 in Nederland en vijf in Luxemburg”, zegt Lisa Van Himbeeck. De 27-jarige duivel-doet-al heeft een iT-achtergrond, maar haar passie was de keuken. Na een cursus Restaurantmanagement en aansluitend een praktische kookcursus in Frankrijk wilde ze na bij Pitaya absoluut beginnen als kok en kelner. Intussen is ze opgegroeid tot ‘operational specialist’ en moet ze onder meer de openingen van nieuwe vestigingen begeleiden. “Hier in Antwerpen vervul ik heel even de functie van manager tot er een kandidaat is gevonden. Je merkt: ook Thaise restaurants vinden moeilijk personeel. We zouden graag een Antwerpenaar aantrekken, liefst dan nog met horeca-ervaring.” Want voor Lisa staat er nog wat anders te wachten: in 2022 komen er Pitaya’s is Genk en een tweede in Antwerpen.

 

 ©  Patrick De Roo

Pitaya is overigens genoemd naar de exotische vrucht Pitaja of Drakenvrucht, een dieproos-fuchsiakleurig stuk fruit met wit vruchtvlees met zwarte spikkels. Thai houden ervan en gebruiken de vrucht in tal van zoetigheden. Een dessert mag dus evenmin ontbreken in Pitaya. Ook de ijsjes en sorbets (3 euro) zijn hier Thais geïnspireerd: kokos, mango, citroen-basilicum, passievrucht en, hoe kan het anders, pitaya. Daarnaast zijn er een drietal mousses (4 euro) zoals kokos-ananas. Met een knipoog naar de Franse eigenaars zijn er ook macarons, al hebben die dan ook Thaise smaken en opvallende kleurtjes.

 

 ©  PDR

 

 ©  PDR

 

 ©  PDR

https://pitaya.be/ , De Keyserlei 5, 2000 Antwerpen, elke dag geopend van 11.30u tot 21.30u.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio