Sharon Grobben (29) is al tien jaar model, waarvan een drietal jaren ook in het buitenland. 

Sharon Grobben (29) is al tien jaar model, waarvan een drietal jaren ook in het buitenland. © Tommy Maes

Kempens model als enige Belgische op catwalk Barcelona Bridal Fashion Week

Mol -

Sharon Grobben uit Mol stond afgelopen week als enige Belgisch model op de catwalk van de Barcelona Bridal Fashion Week. “Ook was ik het enige plus-model in de show”, vertelt ze. “Het was in ieder geval een mooie en pakkende ervaring.”

Sharon Grobben (29) is al tien jaar model, waarvan een drietal jaar ook in het buitenland. “Mijn moeder was eerder al actief als model en ik deed in die tijd ook af en toe een fotoshoot”, vertelt ze. “Wat eerst een hobby was, is ondertussen uitgegroeid tot een hele carrière. Zo ben ik niet alleen in België actief, maar heb ik ook opdrachten in Spanje, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Hongarije, Zuid-Afrika, Verenigde Staten, Italië en Turkije.”

Sharon op de catwalk tijdens de Barcelona Bridal Fashion Week.

Sharon op de catwalk tijdens de Barcelona Bridal Fashion Week. © rr

Zo stond Sharon vorige week donderdag op de catwalk bij de Barcelona Bridal Fashion Week, een bruidsmode-evenement ten voordele van vzw Save the Children. Die organisatie kaart het wereldwijde probleem van kindhuwelijken aan. Aan het evenement namen designers vanuit de hele wereld deel. Er wandelden ook meer dan tachtig modellen en influencers over de catwalk. Zo koos de New Yorkse ontwerper Justin Alexander Sharon uit als een van zijn vijf muzen.

“Eigenlijk ben ik via Instagram gecontacteerd met de vraag of ik interesse had om deel te nemen”, vertelt Sharon. “Vervolgens ben ik in Rotterdam bij de preselectie uiteindelijk uitgekozen. Ik ben uiteraard vereerd dat Justin Alexander mij heeft gekozen als model. Het was een mooie en pakkende ervaring. Dat ik het enige Belgische én het enige plussize model was tijdens dit event, maakte het voor mij extra speciaal.”

Net als de vier andere modellen van Justin Alexander combineerde Sharon het trouwkleed dat ze droeg met een diamanten masker en een bruidssluier. “Het was niet simpel om op de catwalk te lopen met een masker waarmee je bijna niets zag”, zegt ze. “Ik moest goed opletten dat ik niet verkeerd stapte. Het was het moeilijkste, maar tegelijkertijd ook het mooiste trouwkleed dat ik al ooit heb gedragen.”

Sharon tijdens een fotoshoot.

Sharon tijdens een fotoshoot. © rr

Inhaalbeweging

Ook de modellenwereld lag ruim anderhalf jaar stil door de coronapandemie. “Zeker de eerste vier maanden zat ik zonder werk”, zegt Sharon. “Nadien waren er opnieuw opdrachten zoals fotoshoots. Het is pas de laatste twee maanden dat alles weer volop begint te draaien. Zo heb ik recent al een aantal opdrachten in het buitenland gedaan. Alleen Duitsland is momenteel nog heel voorzichtig met het inzetten van modellen uit België of Nederland.”

Sharon is ook plus-model, waardoor ze iets grotere maten heeft dan de klassieke modellen. “De laatste tien jaar is er meer aandacht voor plus-modellen”, zegt ze. “Vooral in het buitenland zijn er veel bedrijven die er bewust voor kiezen in hun campagnes. België moet op dat vlak nog een inhaalbeweging doen. Als gevolg daarvan ben ik eigenlijk meer actief in het buitenland dan in België. Soms is dat hectisch. Modellenwerk valt dan ook zeker niet te onderschatten. Maar ik doe het nog altijd heel graag. Ik heb er ook altijd van gedroomd om internationaal actief te zijn als model en dat doel is toch maar mooi gelukt.”

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio