© atv

De Gele Flamingo is 145.000 volgers kwijt door hacking Instagramaccount

Malle, Zoersel, Brasschaat -

De bekende family concept store De Gele Flamingo uit Brasschaat/Malle had 145.000 volgers op Instagram. Of liever had, want het account is gehackt. “Acht jaar werk dat ineens weg is, maar we hebben al een nieuw account en staan in contact met Instagram om ons oude account terug te krijgen”, klinkt het hoopvol.

Kristin Matthyssen

“Het moet voelen alsof je een levend Instagramaccount binnenstapt”, lachte Sophie Claes (38) van De Gele Flamingo in augustus nog over de inrichting van haar winkel aan de Handelslei in Sint-Antonius. De stichter-zaakvoerder van misschien wel de snelst groeiende familiewebstore van ons land opende na acht jaar uitsluitend e-commerce deze zomer ook een eerste fysieke baby concept store. Sophie werkt met veertien personeelsleden, bijna allemaal mama’s. Ze besteden dagelijks toch enkele uren aan het onderhouden van de sociale mediakanalen, want de klanten van De Gele Flamingo komen uit de hele wereld. Wekelijks verzendt De Gele Flamingo pakketjes naar landen als Koeweit, China, Australië, Canada of zelfs Brazilië.

Dat die 145.000 volgers nu ineens verdwenen zijn na de hacking, is dan ook heel zuur. “Dat zijn acht jaar werk die weg zijn”, zegt een medewerkster.

Vorig jaar boekte De Gele Flamingo een omzet van 5 miljoen euro. Oprichtster Sophie Claes was dinsdag zelf door ziekte niet bereikbaar voor een reactie.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio