Werkstraf voor jongeman die agent vinger in oog steekt na mislukte drugsdeal

Hulshout -

De twintigjarige K.D. uit Hulshout is in eerste aanleg veroordeeld tot een werkstraf van zestig uren voor weerspannigheid tegen een agent, drugsbezit en een poging om drugs te verkopen aan een burger. K.D. stak een vinger in het oog van de agent na een mislukte drugsdeal.

Op 13 mei 2020 stond het slachtoffer, een agent, samen met een oppervlakkige kennis op de hondenweide langs de Torenstraat in Rotselaar. Beklaagde K.D. (20) uit Hulshout wandelde, zonder hond, de weide op en startte volgens de verklaringen van het duo een vreemd gesprek met de kennis van de agent. K.D. bood de man vier lichtroze pillen aan, waarna deze laatste aangaf dat K.D. hiervoor bij de verkeerde persoon was. Toen de agent het gesprek ter ore kwam maakte hij zich bekend als politie-inspecteur en toonde zijn dienstkaart. Daarop zette D. het op een lopen en gooide hij volgens een getuige een zakje weg.

Vinger in rechteroog

De inspecteur kon hem inhalen. Toen H. bijstand wilde oproepen, stak K.D. zijn vinger in het oog van de inspecteur. Ondanks verwoede pogingen om K.D. onder bedwang te houden slaagde die erin te ontkomen. Hij werd later door de politie opgepakt. Uit het medisch bulletin bleek dat de agent een bloeduitstorting aan de binnenkant van het rechteroog had opgelopen. Daar bovenop waren er krabletsels en roodheid zichtbaar in het aangezicht van het slachtoffer en ter hoogte van diens kruin. Door het incident was de agent een dag werkonbekwaam.

Straf

K.D. ontkende de poging tot drugsverkoop en sprak van zelfverdediging. De twee mannen zouden al geagiteerd geweest zijn toen hij aankwam op de hondenweide. Volgens de rechter is het bewezen dat K.D. drugs wilde verkopen en in zijn bezit had. Dat hij de agent bewust slagen zou gegeven hebben, is volgens de rechtbank niet bewezen. De rechter hield het op weerspannigheid. Voor zijn betrokkenheid bij de feiten veroordeelt de strafrechter K.D. tot een werkstraf van zestig uren en 8.000 euro boete. De boete is met uitstel voor een periode van drie jaar. De rechtbank kent de agent 400 euro schadevergoeding toe, te vermeerderen met de intresten, en een rechtsplegingsvergoeding van 260 euro.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio