Een mededeling maakt duidelijk dat de fietsen na drie weken worden weggehaald. 

Een mededeling maakt duidelijk dat de fietsen na drie weken worden weggehaald. © Guy Delforge

Weesfietsen zijn niet welkom aan station

Puurs -

In de loop van dinsdag werd aan flink wat fietsen in de fietsstallingen aan het station van Puurs (Puurs-Sint-Amands) een label gehangen. Het roept de eigenaars van de fietsen op om hun tweewielers weg te halen omdat de fietsenstallingen overvol zijn.

Guy Delforge

De fietsenstallingen aan de stations van Puurs en Ruisbroek staan goed vol, maar voor een deel blijkt het om weesfietsen te gaan. Dat zijn fietsen die door mensen zijn achtergelaten in de fietsenstalling en dus het aantal beschikbare plaatsen in die stallingen flink doen dalen. Een fiets mag maximaal drie weken onbeheerd in een fietsenstalling aan het station worden gestald.

“Sinds enkele jaren vraag ik aan infrabel om twee keer per jaar alle aanwezige fietsen in de stallingen van de stations in Puurs en Ruisbroek te labelen”, zegt schepen voor Mobiliteit Alex Goethals (CD&V). “We zorgen ook voor enkele affiches om de weesfietsenactie aan te kondigen. Nadat we een label op de fietsen hebben aangebracht, hebben de eigenaars drie weken de tijd om zelf hun fiets op te pikken. Daarna halen wij de fietsen weg.”

Flink wat fietsen kregen een label.

Flink wat fietsen kregen een label. © Guy Delforge

Verkoop

Dinsdag kregen flink wat fietsen in de stallingen aan het station van Puurs een fel geel label aan het achterwiel. De eigenaars kunnen hun fietsen nu dus nog gaan ophalen aan het station. “Onze technische dienst gaat binnen drie weken, op 9 november, samen met de politie ter plaatse om alle achtergelaten fietsen los te knippen en op te halen”, zegt Goethals. “De fietsen worden dan nog een tijdje gestockeerd bij onze technische dienst en na een tijd verkocht.”

“Ondertussen hebben wij als gemeente al in enkele extra fietsbeugels voorzien aan het station van Ruisbroek”, zegt Goethals. “Infrabel heeft ons beloofd om extra fietsrekken te plaatsen aan het station van Puurs, samen met een extra toegangspoort links van stationsgebouw. Infrabel zegt dat dit door de coronapandemie nog steeds niet is uitgevoerd. Hopelijk komt er weldra schot in de zaak. Volgend voorjaar willen we starten met een project van deelfietsen aan beide stations. We zetten telkens ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen op de parking waar nu ook een oplaadpunt is voor elektrische wagens.”

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio