Het vaccinatiecentrum wordt ondergebracht in de lege fitnesszaak (links) achter de Sint-Amandskerk op de Markt. 

Het vaccinatiecentrum wordt ondergebracht in de lege fitnesszaak (links) achter de Sint-Amandskerk op de Markt. © RR

Vaccinatiecentrum De Waai sluit en verhuist

Geel, Laakdal, Meerhout -

Eerstelijnszone Zuiderkempen sluit in november het vaccinatiecentrum in De Waai in Geel. Dat verdwijnt niet helemaal, want het krijgt een nieuw onderkomen in een leegstaande fitnesszaak achter de kerk op de Markt.

Het vaccinatiecentrum in fuifzaal De Waai was al sinds eind augustus teruggebracht naar een mini-versie in een vergaderzaal. Dat moest verenigingen in staat stellen om opnieuw activiteiten in de grote zaal te plannen. Maar ook daar vertrekt het gebeuren over een goede maand.

De stad Geel vond een geschikte nieuwe locatie in de gebouwen van de vroegere fitnesszaak B-Active, pal achter de Sint-Amandskerk op de Markt. De inrichting van het pand, waarvan de ingang te bereiken is via de Palingstraat, start in de week van 15 november. Het centrum moet dan op tijd klaar zijn om de 65-plussers uit Geel, Laakdal en Meerhout vanaf 22 november hun derde prik te kunnen geven. Ook jongeren die nu twaalf worden, kunnen er hun eerste prik krijgen. Iedereen die een vaccin moet krijgen, mag een uitnodiging verwachten. (ho)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio