©  BELGA

Daar is José Jeunechamps weer in Moeskroen: maand na vertrek als assistent wordt hij nieuwe T1

Moeskroen is niet ver gaan zoeken naar een nieuwe coach. Een maand na zijn vertrek als assistent van toenmalige trainer Enzo Scifo, is José Jeunechamps (54) terug. Met zijn ervaring moet hij Moeskroen - rode lantaarn in 1B - in het profvoetbal weten te houden.

Jonas WithouckBron: Belga

De 54-jarige Jeunechamps ging in de zomer bij Moeskroen aan de slag als assistent van Scifo maar stapte daar vorige maand alweer op omdat hij “niet meer op dezelfde lijn zat als de rest van de technische staf”. Nu keert de trainer uit Verviers dus terug naar de Henegouwse club. Hij ondertekende een contract tot het einde van het seizoen.

Maar nu bleef er van die technische staf dus zo goed als niets meer over. Afgelopen donderdag beëindigde de club uit Henegouwen de samenwerking met hoofdcoach Scifo en na een nieuwe competitienederlaag tegen Lommel kregen ook Mbo (technisch directeur) en Emile Mpenza (assistent-trainer) maandag hun C4.

“Technisch directeur Philippe Saint-Jean had een goed gevoel bij José Jeunechamps”, klinkt het op de clubwebsite. “De nieuwe coach kent de groep heel goed en hij zal daardoor beslissingen kunnen maken die nodig zijn om de club zo snel mogelijk weer op het juiste spoor te krijgen.”

Rode lantaarn

Wil Moeskroen zich nog redden, zal er een serieuze remonte nodig zijn. De situatie is nog niet uitzichtloos, maar Les Hurlus moeten wel dringend punten pakken. Met twee punten uit acht wedstrijden staan ze troosteloos laatste. RWDM is voorlaatste met acht punten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Excel Moeskroen

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio