Anse en Ewout met een haverdrankje.

Anse en Ewout met een haverdrankje. © Jan Van der Perre

Gentse broer en zus openen eerste havermoutbar in Antwerpen

Antwerpen -

Oats Day Long, ofwel ‘de hele dag haver’. Ewout (28) en zijn zus Anse Vanmassenhove (26) zijn zot van het product. Na hun succesvolle vestiging in Gent opende de twee nu ook een ontbijt- en lunchbar op Hopland in Antwerpen. “Nog dit jaar openen we nog een vestiging op het Zuid”, zegt Ewout.

Rebecca Van Remoortere

Wie denkt dat haver alleen goed is om granola van te maken bij het ontbijt, is nog niet bij Oats Day Long geweest. Ewout en Anse maken alle mogelijke gerechten met als basis haver. Zoet en hartig. “We hebben havermoutpannenkoeken, brood gemaakt met havergraan naar een Scandinavisch recept en je kan ook risotto maken met haver als basis. Per seizoen staan er twee hartige bowls op ons menu als soort hartige porridge. Nu is dat er onder meer eentje met pompoen en rode linzen. En er zijn ook koffies te krijgen bij ons met havermelk”, zegt Ewout.

In Gent is Oats Day Long al een succesformule. Daar opende de eerste vestiging drie jaar geleden al. “We hebben onze tijd genomen om onze formule goed uit te denken, nu zijn we klaar om uit te breiden. We doen dat eerst met onze nieuwe vestiging op Hopland en dit najaar openen we onze grootste Oats Day Long in de Kronenburgstraat op het Zuid in Antwerpen. En we openen ook nog een zaak in Brussel en eentje in Leuven.”

 

 © Jan Van der Perre

Oats Day Long is vooral gericht op een snelle hap. “Je kunt bij ons tafelen om te ontbijten of te lunchen, maar we zijn er vooral voor takeaway en delivery. We willen een gezond alternatief voor de bakker zijn ’s morgens. Daarom openen we al om 7.30u op weekdagen en om 8.30u in het weekend. Je bent bij ons binnen en buiten in vijf minuten en hebt toch een gezonde maaltijd bij.”

Want dat haver vooral een gezonde basis is voor een gerecht, vinden broer en zus heel belangrijk. Anse heeft Sport-en Bewegingswetenschappen gestudeerd en leerde daar ook over de voordelen van haver. “Je bent langer verzadigd na een maaltijd, je suikerpiek is minder hoog en het verlaagt de cholesterol. Het is ook glutenvrij dat heeft ook weer voordelen voor mensen met allergieën.”

 

 ©  Jan Van der Perre

Oats Day Long. Hopland 21, 2000 Antwerpen.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio