Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © rr

Politieactie tegen overlast in stad: drie dealers, fietsendief en man geseind voor moord gearresteerd

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend een actie tegen overlast georganiseerd in regio City. Drie dealers, een fietsendief en een man die geseind stond voor poging tot moord konden worden gearresteerd.

nelo

Vrijdag werden 20 voertuigen en 36 personen gecontroleerd in de strijd tegen overlast. “Twee dealers werden op heterdaad betrapt aan het Elisabethplein en zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De twee zijn onder aanhoudingsmandaat geplaatst”, zegt de Antwerpse politie.

In dezelfde buurt trof de politie nog iemand aan die geseind stond voor een poging moord. Ook hij werd na verhoor door de lokale recherche voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Hetzelfde voor een man die gezocht werd in het kader van een drugsonderzoek.

Zondag ging de actie verder. De focus werd verlegd naar de omgeving van de Korte Zavelstraat. Daar arresteerde het wijkondersteuningsteam een minderjarige dealer die illegaal in ons land verblijft. “Het team slaagde er ook in om een fietsendief op te pakken. De man stond geseind en was opnieuw in het bezit van een vermoedelijk gestolen fiets”, aldus de politie. “Er waren ook nog fietsen en steps aanwezig waarvan de herkomst nog niet duidelijk is. De man is verhoord en op vraag van het parket voorgeleid bij de onderzoeksrechter.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio