De speelcontainer werd maandag officieel geoend.

De speelcontainer werd maandag officieel geoend.© koen fasseur

Mobiele speelcontainer trekt gemeente rond

Hoevenen -

Alhoewel de poldergemeente al heel wat speelpleintjes heeft, zijn er toch locaties met minder of verouderde speeltuigen. Stabroek investeerde daarom in een mobiele speelcontainer. Die werd zopas officieel ingehuldigd aan het Buynderbos in Hoevenen.

Aan de rand van het Buynderbos in het centrum van Hoevenen prijkt nu de eerste speelcontainer in de ruime regio. Schepen voor vrije tijd Liesbeth Bardyn (CD&V) : “Enkele jaren geleden kon de gemeente het Buynderbos in het centrum van Hoevenen aankopen. In het bos wordt werk gemaakt van een speelzone, maar zover is het nog niet. Daarom opteerden we om de speelcontainer aan de rand van het nieuwe bos neer te zetten.” 

Uitproberen mocht.

Uitproberen mocht. © koen fasseur

 

“De speelcontainer of speeltruck is ontworpen om kinderen te prikkelen en aan te zetten tot spelen. De doelgroep zijn kleuters en kinderen uit de basisschool. Er zijn uiteraard verschillende modellen en prijzen, maar wij kozen voor een speelcontainer met een kruipruimte, een klimmuur en een leuke glijbaan. Ook binnen in de container kunnen de kinderen van het ene element naar het andere klauteren”, legt schepen Liesbeth Bardyn uit.

Met deze aankoop is Stabroek een van de eerste gemeenten in Vlaanderen die een speelcontainer ter beschikking stelt van de kinderen. “De container die nu aan het Buynderbos staat, kost nieuw 33.000 euro. Maar dit exemplaar heeft kort dienst gedaan in Brussel en konden we tweedehands kopen voor 28.000 euro. Het is een Duits product. We hebben gezocht naar mogelijke Belgische leveranciers, maar die zijn er blijkbaar niet”; aldus nog de Stabroekse schepen.

Aan de achterkant een glijvaan.

Aan de achterkant een glijvaan. © koen fasseur

Mobiel

Liesbeth Bardyn : “Het grote voordeel van deze speeltuin in pocketformaat is dat hij mobiel is. Op één dag kan je de container verplaatsen. Na een veiligheidskeuring kan die dan onmiddellijk gebruikt worden. Het is de bedoeling dat hij in Hoevenen blijft tot de speelzone in het Buynderbos is aangelegd. Dan verhuist hij naar Stabroek. Aan de parking van de Frans Hotagstraat en vlak bij de Velttuinen is ook een klein speeltuintje, dat best uitbreiding verdient met onze speelcontainer. Omdat de speeltruck geregeld van plaats verandert, krijgt het gemeentebestuur ook betere kijk op de plaatsen waar er nood is aan extra speelruimte. Belangrijk, want dan kunnen we ons speelbeleid afstemmen op de behoefte van de kinderen. Het is de bedoeling dat de mobiele speeltruck na enkele maanden van plaats verandert, zodat alle kinderen in de gemeente kennis kunnen maken met deze mobiele speeltuin.”

Erik Vandewalle

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio